post

FC Utrecht start voorbereiding zonder Gavory

FC Utrecht heeft vandaag onder een stralende zon en voor veel publiek de eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. En de eerste training onder leiding van John van den Brom.

Opvallende afwezige was linksback Nicolas Gavory. De Fransman is volgens Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam in gesprek met een andere club. En heeft twee dagen gekregen om er persoonlijk uit te komen. Zuidam wilde geen naam van de geïnteresseerde club noemen, maar in de Belgische media wordt Standaard Luik genoemd. FC Utrecht is er volgens Zuidam zelf uit met de geïnteresseerde club en gaat naar verluidt circa drie miljoen Euro ontvangen als alles doorgaat.

Gyrano Kerk en Joris van Overeem waren beiden aanwezig, maar trainden beperkt en los van de groep. Van Overeem was aan het einde van het afgelopen seizoen al afwezig vanwege een blessure, de reden waarom Kerk apart trainde is niet bekend. Othmane Boussaid ontbrak helemaal op de training. Hij liep in het uitduel tegen Ajax een blessure op, en is sindsdien uit de running.
Ook aanwinst Abass ontbrak nog. Hij heeft formaliteiten afgehandeld in zijn moederland Ghana en sluit vermoedelijk maandag aan.

Wel aanwezig waren Simon Makienok (trainde na een lange blessure weer met de groep), David Jensen (ontbrak in het tweeluik tegen Vitesse vanwege een blessure), Leon Guwara (was ook geblesseerd), de nieuwelingen Adam Maher en Justin Lonwijk, en de ex-verhuurden Patrick Joosten, Dario Dumic en Giovanni Troupée. Ook waren er naast David Jensen drie andere (zelf opgeleide) keepers. Het vertrek van Nick Marsman, van wie eind maart al duidelijk was dat zijn contract niet zou worden verlengd, lijkt primair intern te worden opgevangen.

Tenslotte is eerder deze week bekend geworden dat FC Utrecht van 8 tot en met 14 juli op trainingskamp is in Harsewinkel (Duitsland). Dit trainingskamp wordt afgesloten met het toernooi in Meppen op 14 juli.

Foto: FCUPhoto