post

Vitesse – FC Utrecht 0-2 (0-1)

FC Utrecht gaat Europa in! In de allesbeslissende return van de play-offs met een Europees ticket als inzet was het team uit de Domstad sterker dan Vitesse. Doelpunten van Cyriel Dessers en Simon Gustafson bezorgden de Utrechters een 0-2 zege en daarmee Europees voetbal in het seizoen 2019/2020.

Houd het hoofd dán maar eens koel. Als je, met een 0-1 stand op het bord, ineens alleen afgaat op Vitesse-doelman Remko Pasveer. Als je weet dat als jij die goalie uitspeelt en de bal in het doel schuift, Europees voetbal zo goed als verzekerd is voor je club, voor je team, voor je achterban. Blijf dán maar eens rustig.

Europa in!
Nou, dan moet je dus net Simon Gustafson hebben. De Zweed blijft kalm, een kwartier voor het einde van de allesbeslissende uitmatch tegen Vitesse, waarbij er wordt gestreden om een ticket voor Europees voetbal. De Scandinaviër omspeelt de sluitpost, houdt de vaart er goed in en plaatst de bal vervolgens in het doel: 0-2. Match beslist. Strijd gestreden. FC Utrecht? Europa in!

Dessers opent de score
Een dik verdiende overwinning is het. FC Utrecht is thuis al wat sterker dan de Arnhemmers, maar waar het er in Stadion Galgenwaard niet in slaagt dat krachtsverschil in de score uit te drukken, daar lukt dat in GelreDome wél. Met dank dus aan onder anderen Gustafson. Maar ook Cyriel Dessers vindt het net; voor de derde keer al in de laatste vijf partijen. De Belgische spits zet FC Utrecht na een dik half uur spelen op een 0-1 voorsprong in Arnhem, waar het de duizend meegereisde Utrechters zijn die voor de sfeer zorgen.

Vijf keer
Voor de vijfde keer slaagt FC Utrecht er zo in Europees voetbal af te dwingen via de play-offs. De vorige keer dat dat de Domstedelingen dat flikten? Dat was ook op 28 mei; toen – in 2017 – tegen het AZ van John van den Brom. Onder leiding van die oefenmeester gaan de Utrechters in 2019/2020 Europa in. Dick Advocaat neemt zodoende afscheid van de Domstedelingen met het winnen van de play-offs en het behalen van Europees voetbal.

Vitesse – FC Utrecht 0-2 (0-1)
31. Cyriel Dessers 0-1
77. Simon Gustafson 0-2

Gele kaarten: Matus Bero (Vitesse), Nicolas Gavory (FC Utrecht).

Rode kaart: 78. Mohammed Dauda (Vitesse).

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Toeschouwers: 16.799.

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Danilho Doekhi, Max Clark; Martin Ødegaard, Thulani Serero, Navarone Foor (64. Thomas Buitink); Alexander Büttner (46. Matus Bero), Tim Matavz, Bryan Linssen (46. Mohammed Dauda).

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Rico Strieder, Lukas Görtler, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (85. Mark van der Maarel), Cyriel Dessers (61. Jean-Christophe Bahebeck, 85. Michiel Kramer), Sander van de Streek

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “Vitesse – FC Utrecht 0-2 (0-1)

 1. Zo maar eens wat spelers die positief opvielen:

  – Nick Mareman: vaak verguisd, maar nu rustig en betrouwbaar. Zijn uittrap die de inleiding was tot de 0-2 was helemaal goed; ook fijn!
  – Sean Klaiber: speelde in het tweeluik tegen Vitesse alsof zijn leven er vanaf hing, fel, kort erop, soms hard. Helaas heeft hij daarmee de interesse van andere clubs gewekt.
  – Emiel Bergström: rustig en verdedigend ijzersterk. Lekker laten staan in het komende seizoen.
  – Simon Gustafsson: vaak verweten dat hij te weinig de mouwen opstroopt, maar liet in de play offs zien hoe goed hij echt is.

  En al met al: een lekker einde van een veelbewogen seizoen.

 2. De laatste 2 wedstrijden in de play-offs waren misschien wel de beste wedstrijden van FC Utrecht in dit seizoen. Thuis kreeg FC Utrecht te weinig, maar gelukkig durft dit Utrecht ook in uitwedstrijden te voetballen. Gustaffson was geweldig, Kerk een enorme handenbinder, Bergström stond als een huis en ook Klaiber speelde zoals ik hem graag zie spelen. Uitstekende teamprestatie, ik weet niet wat ik van de Europese wedstrijden moet denken. Maar gelukkig heeft FC Utrecht laten zien dat ze veel beter kunnen spelen dan in sommige wedstrijden in het afgelopen seizoen te zien was. Ik hoop en verwacht dat vd Brom hier mee verder gaat. Fijne vakantie iedereen!

  • Inderdaad speelde men een stuk beter dan in menig competitietreffen. Wat betreft Kerk blijf ik mijn bedenkingen houden. Het zal toch niet zo zijn dat ik de enige ben die ziet dat hij zowat alle ballen inlevert bij de tegenstanders?
   Het betere spel kan te maken hebben met de komst van John vd Brom, hij zat uiteraard op de tribune en iedereen wilde ineens laten zien hoe ‘selectiewaardig’ hij is, vermoed ik. Intussen misten we met zijn allen regelmatig deze vechtlust en dat neem ik de spelers niet in dank af.

   Fijne vakantie Thuisfluiter.

 3. Als je tegenstander er niet in slaagt om in 90 minuten de bal 1 keer tussen de palen te schieten heb je het natuurlijk geweldig gedaan en ben je de meer dan terechte winnaar. De door velen verguisde Advocaat heeft het samen met zijn spelers toch maar geflikt. Die oprechte blijdschap van van Seumeren was geweldig om te zien. Natuurlijk vielen er een aantal spelers in positieve zin op maar het was en blijft een prima team prestatie. Maar is ook werk aan de winkel. Letschert wil terug naar Italie, Bazoer terug naar Duitsland, Jensen had zeker niet zijn beste jaar, Mahienkok jammer voor die jongen, maar door zijn blessure niet geschikt voor het hoogste niveau. Dessers twijfelachtig net zoals Kerk, die toch hard zal moeten werken aan zijn zwakke punten, balaanname, beter worden in de kleine ruimte, overzicht bewaren in balbezit en bahabeck natuurlijk, liet zien een koele afmaker te kunnen zijn en met de pass op Gustafson ook een prima te overzicht te hebben, maar je kunt niet iedere wedstrijd maar weer hopen dat hij speelt, daar moet toch wat aan gedaan kunnen worden. Wat te doen met Venema. Een geweldige uittrap trouwens van de keeper als inleiding van de tweede goal. Dus uitkijken naar een keeper die Jensen scherp houdt, heeft marsman nog een contract trouwens, creativiteit erbij op het middenveld en meer stootkracht voorin met een goede bezetting aan de zijkanten. Zou toch ook een lijntje uitgooien naar ontevreden spelers met een Utrecht achtergrond, Ayoub, Amrabat, Labyad, Ramselaar, Maher transfervrij. Toch proberen om Bazoer te houden. Maar nu eerst vakantie en er wacht vd. Brom een schone taak

Comments are closed.