Transfergeruchten

Op 1 juni aanstaande gaat officieel de zomertransferwindow open. Maar geruchten zijn er al enige tijd, en in dit artikel een overzicht van de geruchten aanstaande FC Utrecht:

Giovanni Troupée komt na zijn verhuurperiode bij ADO Den Haag weer terug naar FC Utrecht. Het is niet bekend of hij bij FC Utrecht blijft. Dit zal mede afhankelijk zijn van een eventuele transfer van Sean Klaiber. De huidige rechtsback heeft recent wel geopperd over een mogelijke transfer, maar daarover is nog niets concreet.

Ook Patrick Joosten (VVV Venlo) en Dario Dumic (Dynamo Dresden) komen terug. Of er voor hen toekomst is bij FC Utrecht, is op dit moment nog niet bekend.

Het lijkt uitgesloten dat de huurlingen Timo Letschert en Riechedly Bazoer volgend seizoen nog voor FC Utrecht uitkomen. Letschert heeft al aangegeven dat zijn toekomst in Italië ligt, en Bazoer lijkt sowieso te duur.

Een opvallend gerucht is dat zowel Mats Seuntjes als Adam Maher van AZ de overstap naar FC Utrecht zouden willen maken. Volgens VI staat FC Utrecht zelfs op pole position voor Adam Maher, want hij zou vanwege zijn goede band met John van den Brom FC Utrecht prefereren boven aantrekkelijkere buitenlandse alternatieven.

Ook op het gebied van huren is er een opvallend gerucht. In Turkse media is gesuggereerd dat FC Utrecht Jeremain Lens van Besiktas zou willen huren. Lens drukt daar als wisselspeler te zwaar op de begroting. Het lijkt dan alleen zeer onwaarschijnlijk dat FC Utrecht hem wel zou kunnen betalen.

Tenslotte is vleugelaanvaller Vaclav Cerny van Jong Ajax nadrukkelijk met FC Utrecht in verband gebracht. De 21-jarige Tsjech zou zelf al rond zijn met FC Utrecht.

Al met al is er nog maar weinig concreet. Duidelijk is wel dat Jordy Zuidam een drukke zomer tegemoet gaat. Op 23 juni is de eerste training, op 29 juni is de eerste oefenwedstrijd en de voorrondes voor de Europa League zijn in ieder geval op 25 juli en 1 augustus.