Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht finale playoff

Teveel spelers om op te noemen die er niet bij zijn, morgen in Arnhem. Dus we gaan het vooral hebben over de spelers die er wel zijn en die voor FC Utrecht het felbegeerde ticket voor Europa moeten binnenhalen. Op de goal zal Nick Marsman David Jensen weer vervangen. De ervaren doelman hoefde afgelopen wedstrijd niet al te veel in actie komen maar straalde wel de rust uit die een defensie helpt. Centraal weer het duo Janssen en Bergström. Eerlijk gezegd kijken we nu al uit naar volgend seizoen als dit ongetwijfeld het vaste duo gaat vormen. Aan de zijkanten morgen wederom ondersteunt door Klaiber en Gavory.

Ook het middenveld zal geen wijzigingen ondergaan. Strieder, Gustafson, Van de Streek en revalatie Görtler zullen het viermans middenveld gaan vormen. Mooi om te zien hoe Gustafson zijn voetballende kwaliteiten tegenwoordig ook koppelt aan vecht- en werklust. Een genot om naar te kijken. Dat geldt ook Lukas Görtler. De Duitser, toch vooral bankzitter dit seizoen, is het omgekeerde van Gustafson. Bij hem was het vooral vecht- en werklust, maar dat koppelde hij, tot verrassing van velen, afgelopen vrijdag ook aan goed voetbal. Een paar heerlijke passes, goede verdedigende acties en af en toe een op de grond achtergebleven tegenstander. Terechte uitverkiezing tot Man of the Match.

Hoewel Bahebeck fit is, zal Advocaat het spitsenduo Dessers – Kerk laten staan. Scorend kan het beter, maar beiden werken zich kapot en creeren de nodige kansen. Als het vizier iets scherper staat, dan volgen er ongetwijfeld goals. Anders is het altijd lekker om Bahebeck nog achter de hand te hebben.

Na de slijtageslag van afgelopen vrijdag is het nog één keer zaak om tot het uiterste te gaan. Ook Vitesse loopt op de laatste benen na een heel lang seizoen. De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Makkelie. De aftrap in het GelreDome is om 20.45 uur en FC Utrecht zal gesteund worden door 1.000 supporters in het uitvak.

Nog één keer de dood of de gladiolen. Dan weten we of deze zomer weer Europa in mogen. UUUUUUU

De vermoedelijke opstelling:

Marsman
Klaiber – Bergström – Janssen – Gavory
Strieder
Görtler – Gustafson
Van de Streek
Kerk – Dessers

One thought on “Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht finale playoff

  1. Geweldige teamprestatie in de afgelopen 2 wedstrijden, ik ben kritisch geweest, maar ik heb genoten van de wedstrijden tegen Vitesse. Heel knap gedaan, gefeliciteerd FC Utrecht! Het waren misschien wel de twee beste wedstrijden van het seizoen. Hopelijk kan vd Brom hier op voortborduren.

Comments are closed.