Marinus Dijkhuizen verlengt contract

FC Utrecht en Marinus Dijkhuizen blijven tot medio 2022 aan elkaar verbonden. De 47-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract en blijft bij de Domstedelingen actief als assistent-trainer, met daarbij de verantwoordelijkheid voor de analyses van de wedstrijden en tegenstanders.

Dijkhuizen maakte vorig jaar zijn rentree bij FC Utrecht als assistent-trainer, nadat hij eerder al namens de Domstedelingen actief was als spitsentrainer (2012/2013) en aanvaller (1999/2000). De assistent-trainer van de Utrechters was in het betaalde voetbal onder meer hoofdtrainer van Excelsior, Brentford (Engeland), NAC Breda en SC Cambuur, voordat hij in 2018 weer neerstreek in Utrecht.

“Marinus is, naast een goede trainer, ook een absolute specialist als het gaat om het maken van analyses van zowel wedstrijden als tegenstanders. Met Marinus in deze rol maken we op dat vlak weer een goede stap”, licht Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht toe. “Het werken met videobeelden, analyses en data wordt steeds belangrijker in het hedendaagse voetbal en wij zijn er heel blij mee dat wij ons als club door middel van de expertise en kwaliteiten van Marinus op dit vlak verder gaan ontwikkelen.”

Bron: fcutrecht.nl