Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

Vanavond is de eerste finalewedstrijd van de play offs, en gaat FC Utrecht voor sportieve wraak tegen Vitesse. Want de Arnhemmers waren vorig seizoen natuurlijk ook tegenstander in de finale, en gingen toen met de laatste Europese ticket aan de haal.
Op basis van het scorebord heeft Vitesse dit seizoen een klein voordeel. Beide ploegen behaalden 53 punten in de reguliere competitie. Het doelsaldo van Vitesse was beter, en in de onderlinge ontmoetingen verloor FC Utrecht met 2-1 in Arnhem. In De Galgenwaard werd het een bloedeloze 0-0. Maar als scheidsrechter Jeroen Manschot vanavond om 20:45 uur voor de aftrap blaast, dan staat het gewoon weer 0-0. En is er voor de ploeg van Dick Advocaat voldoende te halen.

Beide ploegen zijn zichtbaar toe aan het einde van het seizoen. Zo zijn bij Vitesse Linssen en Bero twijfelgevallen en mist de immer ijsberende coach Leonid Slytsky nog aardig wat andere spelers. Dat geldt ook voor Dick Advocaat. In zijn laatste thuisduel als coach van FC Utrecht mist hij in ieder geval Simon Makienok, Leon Guwara en Othmane Bouassaid. Laatstgenoemde heeft een breukje in zijn voet opgelopen, en daardoor is het seizoen voor hem ook voorbij.
Maar er zijn veel spelers met een vraagteken achter hun naam: in ieder geval Timo Letschert, Jean-Christophe Bahebeck, Richedly Bazoer en Joris van Overeem. Dicvk Advocaat heeft al aangegeven dat hij pas vandaag (wedstrijddag) beslist over de opstelling. Het lijkt daarbij onwaarschijnlijk dat hij alle spelers met een vraagteken achter hun naam in de basis zet. Positief is alleen wel dat Sander van de Streek weer inzetbaar is. De aanvallende middenvelder bleef dinsdag het gehele duel op de bank omdat hij niet volledig pijnvrij was. Naar verluidt is hij dat nu wel.

Komende dinsdag om 20:45 uur is de return van de finale in Arnhem. Enerzijds zal Advocaat daarom ‘zuinig’ willen zijn met de beschikbare spelers. Anderzijds is een goed uitgangspunt vandaag een mooie basis voor komende dinsdag.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Bergström – Janssen – Gavory
Strieder
Van de Streek – Gustafson
Görtler
Kerk – Dessers

One thought on “Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

  1. Het is toch van de gekke dat bahabeck alweer twijfelachtig is. Advocaat heeft dus weer gelijk als hij zegt dat hij niet op zijn spits aankan. Hopelijk wordt hij per wedstrijd betaald, maar dat zal wel niet.
    Liet bij de goals zien dat het wel een koele afmaker is, maar af en toe een wedstrijdje is natuurlijk veel te weinig. En dan dat vervelende gebaarte na het scoren, niet meer doen.

Comments are closed.