post

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0 (0-0)

Voor de tweede keer in een tijdsbestek van vier dagen heeft FC Utrecht van Heracles Almelo gewonnen. Werd het afgelopen zaterdag in het Polman Stadion nog 2-0 voor de Utrechters, vanavond (dinsdag) won de FC uit de Domstad in Stadion Galgenwaard met liefst 3-0 van de Almeloërs. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat plaatste zich zodoende overtuigend voor de finale van de play-offs om Europees voetbal.

Het is de kers op de taart. Twintig seconden nog op de teller, wedstrijd al lang en breed gespeeld. Maar dan schudt Jean-Christophe Bahebeck nog even een heerlijk schot uit zijn heupen, en klopt hij andermaal doelman Janis Blaswich: 3-0 voor FC Utrecht!

Genadeklap
Invaller Bahebeck – halverwege de eerste helft komt hij als vervanger van Riechedly Bazoer binnen de lijnen – deelt tien minuten eerder de genadeklap uit aan het team uit Overijssel. Met een perfect afgemeten schot in de verre hoek geeft hij de Duitse goalie van de Heraclieden het nakijken. Dat betekent: 2-0 voor FC Utrecht, net zoals in de heenwedstrijd vier dagen eerder in het Polman Stadion. En dan weet het team van trainer Frank Wormuth dus precies hoe laat het is: einde seizoen. Uitgeschakeld door FC Utrecht, Stadion Galgenwaard als eindstation van het seizoen. Dan is het verzet gebroken.

Gustafson opent de score
Dat verzet is flink, deze frisse mei-avond aan het Herculesplein. FC Utrecht wordt vakkundig uit de buurt van het Almelose doel gehouden. Ga maar na: tijdens de eerste helft komen de Domstedelingen niet tot een schot op doel, terwijl de Heraclieden drie schoten tussen de palen en onder de lat produceren. Maar David Jensen staat z’n mannetje. En ziet hoe, na een klein uur spelen, een andere Scandinaviër de score opent: Simon Gustafson: 1-0. De Zweed benut een penalty en zet daarmee een opmerkelijke statistiek neer: in alle vier de ontmoetingen tussen FC Utrecht en Heracles Almelo dit seizoen, komt de aanvallend ingestelde middenvelder tot scoren.

Alles of niets
Na die openingstreffer proberen de Heraclieden nog wel voor een ommekeer te zorgen en worden de aanvallers Silvester van der Water en Joey Konings in de ploeg gebracht ten faveure van respectievelijk verdediger Tim Breukers en Alexander Merkel. Die alles of niets-poging van de zwart-witten levert in de praktijk weinig kansen voor ze op, maar resulteert vooral in ruimte voor de Utrechters. De twee goals van Bahebeck in de slotfase vertellen de rest van het verhaal: 3-0.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0 (0-0)
57. Simon Gustafson (strafschop) 1-0
80. Jean-Christophe Bahebeck 2-0
90. Jean-Christophe Bahebeck 3-0

Gele kaart: Mats Knoester (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 11.233.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Rico Strieder, Riechedly Bazoer (23. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (75. Mark van der Maarel), Cyriel Dessers, Othmane Boussaid (46. Lukas Görtler).

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Tim Breukers (69. Silvester van der Water), Wout Droste (29. Bart van Hintum), Dario van den Buijs, Mats Knoester, Lennart Czyborra; Mohammed Osman, Alexander Merkel (76. Joey Konings); Brandley Kuwas, Adrián Dalmau, Dabney dos Santos

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0 (0-0)

  1. Geweldig zoals Advocaat er in slaagde om bahabeck op scherp te zetten, alleen dat vervelende gebaartje van deze speler na het scoren zal hij nog af moeten leren. Vraag me af of je trouwens blij moet zijn met dat Europese voetbal, want voordat je echt in de poule fase komt moet je eerst nog 2/3 rondes overleven en is de vakantie vrij kort.
    Jammer om te horen dat Bazoer aangeeft sowieso te vertrekken, maniok jammer genoeg afgeschreven kan worden voor het hoogste niveau, hoe verder met venema, houden of uitlenen, en er verder besluiten moeten worden genomen over de twijfel gevallen of ontevreden spelers. Maher zou voor de creativiteit een aanwinst zijn, misschien komt hij mee met vd Brom.

  2. Makienok ga ik niet missen, parodie op een profvoetballer. Bazoer staat wel open voor een langer verblijf, maar zal zich eerst bij zijn werkgever moeten melden. En Europees voetbal is voor iedere club na Ajax en PSV te hoog gegrepen. Ook voor Feyenoord en AZ ja, laat staan voor FC Utrecht. Voorrondes zijn gewoon oefenwedstrijden, hoofdtoernooi is volstrekt onbereikbaar.

Comments are closed.