Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)

FC Utrecht heeft vanavond (zaterdag) goede zaken gedaan. In de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs was het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat met 0-2 te sterk voor Heracles Almelo. In het Polman Stadion maakten Simon Gustafson en Cyriel Dessers al voor de rust het verschil.

Het is zo veel meer dan een sliding. Zo veel meer dan een blok. Zo veel meer dan een ingreep zoals je die zo vaak ziet tijdens een voetbalpot. Het is een poging die alles in zich heeft. Mark van der Maarel ziet Dabney dos Santos niet al te lang na de rust in kansrijke positie opduiken voor David Jensen en met een ultieme sliding doet hij het schot van de aanvaller in de kiem smoren. Daarmee voorkomt de captain dat de ploeg uit Overijssel terug in de wedstrijd komt. Van der Maarel zorgt ervoor dat de marge in stand blijft. Dat zijn eigen team geen tegenvaller hoeft te verwerken. En dat de tegenstander niet die adrenalinekick krijgt die het, voor dik achtduizend toeschouwers in een broeierig Polman Stadion, zo nadrukkelijk zoekt.

Gustafson alweer trefzeker tegen Heracles Almelo
Het blijft dus, dankzij de tackle van de aanvoerder, bij 0-2. Die stand wordt al voor de pauze bereikt, trouwens. Tien minuten voor de break benut Simon Gustafson een penalty die wordt gegeven na een overtreding op Riechedly Bazoer: 0-1. Voor de Zweed in Utrechtse dienst is het de derde keer dit seizoen dat hij scoort tegen de Heraclieden. Eerder doet hij dat al in de competitieduels met de ploeg uit Almelo in zowel Overijssel (1-5 voor FC Utrecht) als de Domstad (3-1 voor de Utrechters). En nu is hij dus de man die de score opent in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Een fase van de competitie waarin elke goal buitengewoon waardevol is.

Dessers doet het weer
Vijf minuten na de 0-1, wordt het al 0-2. En ook dat doelpunt wordt gemaakt vanuit een standaardsituatie. Nicolas Gavory is het die de bal voor de pot brengt, nadat Dario van den Buijs een overtreding heeft begaan op Gyrano Kerk. De Fransman ziet dat de bal terechtkomt bij Cyriel Dessers, en die spits schiet de bal diagonaal in de verre hoek binnen. Janis Blaswich duikt nog wel, maar is kansloos. En zo maakt Dessers het 52ste doelpunt aller tijden namens FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal. Alleen FC Groningen (53 stuks, voor aanvang van het duel met Vitesse dat later vanavond op de rol staat) maakte er tot nu toe meer dan de FC uit de Domstad.

Over en weer kansen
In de tweede helft zijn de meeste en beste kansen voor Heracles Almelo, al krijgen ook de Utrechters diverse mogelijkheden. Zo stichten onder anderen Gustafson, Bazoer, Emil Bergström en Lukas Görtler gevaar namens de Domstedelingen, die op hun beurt vooral veel te duchten hebben van Adrián Dalmau. De Spaanse clubtopscorer van de Heraclieden, goed voor 19 treffers tijdens de reguliere competitie, vindt echter telkens goalie David Jensen op zijn pad.

Dinsdag de return
De return van de halve finale is dinsdag. In Stadion Galgenwaard wordt er dan om 18.30 uur afgetrapt. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop, die met het oog op de play-offs komende maandag ook geopend is van 10.00 tot 17.00 uur.

Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)
36. Simon Gustafson (strafschop) 0-1
40. Cyriel Dessers 0-2

Gele kaarten: Dabney dos Santos, Dario van den Buijs, Mats Knoester (Heracles Almelo), Joris van Overeem, Simon Gustafson (FC Utrecht).

Toeschouwers: 8.322.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Tim Breukers, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Lennart Czyborra; Mohammed Osman, Alexander Merkel (46. Lerin Duarte, 90+1. Bart van Hintum), Jesper Drost (63. Joey Konings); Brandley Kuwas, Adrián Dalmau, Dabney dos Santos.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Emil Bergström, Nicolas Gavory; Joris van Overeem (55. Rico Strieder), Riechedly Bazoer, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (87. Othmane Boussaid), Cyriel Dessers (75. Lukas Görtler), Sander van de Streek

Bron: fcutrecht.nl

7 thoughts on “Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)

 1. De tweede helft was niet bijzonder, maar het resultaat werd eigenlijk op een prima manier veilig gesteld. En logisch dat Heracles wel kansen kreeg, want die gingen vol aanzetten.
  Wat nu te vinden van Dessers? In het eerste kwartier dramatische aannames en kaatsen. Maar op het juiste moment voor de goal om prima binnen te koppen/
  En daarnaast beviel de rust en power van Bergström me zeer. Hij lijkt positioneel nog wel voor wat verbetering vatbaar, maar voegde veel toe.

 2. Resultaat is zonder meer goed, gewonnen en de nul gehouden. De wedstrijd os in mijn ogen nog lang noet gespeeld. Heracles kreeg zeker de tweede helft voldoende kansen om te scoren en Jensen blijft toch een onzekere indruk maken. Zag laatst Advocaat nog bij dikkertje vd. Berg en die raadde aan om in ieder geval een spits te halen. Mahienkok kan je afschrijven en op Bahabeck kan je niet rekenen. Lees net dat Bony, Fer en Narsingh gratis zijn op te halen. Zou toch even informeren, en wat te denken van ontevreden spelers Ayoub, Ramselaar, Labyad of Amrabat. Zou toch eens een visje uitgooien.

 3. Geweldige uit overwinning, Dessers is een rare vogel, maar wel een scorende spits en voor Karsj: Cerny is onderweg van Ajax naar FC Utrecht.

 4. Petje af voor Mark van der Maarel trouwens! Wist dat hij mogelijk moest starten (want deed de warming up vol mee), maar stond eerst niet op het wedstrijdformulier. Start uiteindelijk, is direct aanvoerder (i.p.v. Van Overeem), heeft weer eens een uitstekende ingreep en laat zich na afloop voor de camera’s niet negatief uit over zijn rol.

 5. Cherny heeft in al die jaren geen vaste plaats kunnen veroveren bij Ajax, dat zegt genoeg. Zou het jammer vinden als Utrecht deze speler zou contracteren. Dan zie ik toch liever iemand uit mijn eerdere rijtje.
  Naast een spits zou een creatieve speler ook geen overbodige luxe zijn

 6. Dat Cerny net niet goed genoeg is voor Ajax maakt hem niet ongeschikt voor FC Utrecht. De namen die jij noemt Kars zijn financieel onhaalbaar. Die spelers zitten bij hun huidige clubs op een salarisniveau waar FC Utrecht nooit aan kan voldoen. Geef mij Cerny en Bazoer maar.

 7. Als je een echte liefhebber bent als voetballer, zou ik zeggen, lever gewoon wat geld in, dan maar een paar jaar later financieel onafhankelijk, maar kom ik tenminste wel aan dat toe wat ik het liefste doe en dat is voetballen, maar dat zal wel niet passen in de huidige cultuur

Comments are closed.