Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

Eindelijk is het dan zo ver, het toetje van de competitie gaat beginnen. En FC Utrecht mag er weer aan deelnemen. Tegenstander in de halve finales van de play offs is Heracles Almelo. Resultaten uit het verleden tellen niet, dus de ploeg van Dick Advocaat zal er vol tegenaan moeten. En een uitgoal is dan altijd erg belangrijk.

De laatste eredivisiewedstrijd werd winnend afgesloten, en dat kan voor het moreel positief werken. In het duel tegen sc Heerenveen viel Riechedly Bazoer ogenschijnlijk met een lichte blessure uit. Er zijn geen aanwijzingen dat hij in Almelo niet inzetbaar is. Ook Timo Letschert, die tegen sc Heerenveen volledig ontbrak in de wedstrijdselectie, is naar verluidt weer fit. En dat is prettig voor Dick Advocaat, want aanvoerder Willem Janssen is geschorst. Dit is het gevolg van de gele kaart die hij opliep tegen Vitesse op 19 mei 2018 (!) in de finale van de play offs van het vorige seizoen.

Het is tevens de vraag wie er in Almelo in de spits gaat beginnen. Jean-Christophe Bahebeck lijkt uit de gratie, Michel Kramer heeft nog niet kunnen overtuigen en is net terug van een blessure en Nick Venema is niet echt in topvorm op dit moment. Daarom lijkt Cyriel Dessers te starten. De Belg stond na een lange blessureperiode tegen sc Heerenveen voor het eerst weer eens in de basis. Hij miste een paar behoorlijke kansen, maar maakte tevens de verlossende 3-1. En lijkt nog steeds een neusje voor de goal te hebben.
Wie wel weer een zekerheidje is, is Sander van de Streek. De aanvallende middenvelder was in de periode van oktober tot en met december vorig jaar lang niet altijd zeker van zijn plek. Inmiddels is hij dit seizoen in alle competities al weer tien keer trefzeker geweest.

Naast Willem Janssen zijn Simon Makienok, Urby Emanuelson en Leon Guwara afwezig. Deze laatste drie komen deze play offs naar verwachting niet meer in actie. Gelukkig is de selectie breed genoeg.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Letschert – Bergström – Gavory
Van Overeem
Bazoer – Gustafson
Van de Streek
Kerk – Dessers