René Hake volgt Pronk op

FC Utrecht heeft René Hake vastgelegd als nieuwe trainer/coach van de beloftenploeg. De 47-jarige oefenmeester heeft zich voor drie jaar verbonden aan de FC uit de Domstad.

Hake neemt veel ervaring mee naar Utrecht. De in Coevorden geboren oefenmeester heeft een jarenlange staat van dienst in zowel het jeugdvoetbal als bij de senioren en kwam met zijn ploegen uit op zowel Eredivisie- als Eerste Divisie-niveau. Zo was Hake onder meer jeugdtrainer bij FC Emmen en Voetbalacademie Heracles/FC Twente, Hoofd Jeugdopleiding van Voetbalacademie Heracles/FC Twente, hoofdtrainer van Jong FC Twente, FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. Bovendien was hij assistent-trainer bij zowel PEC Zwolle als FC Twente.

“We zijn er trots op dat we René ervan hebben overtuigd voor deze stap bij FC Utrecht te kiezen”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “René is een gerenommeerde trainer die zijn sporen in het betaalde voetbal heeft verdiend en veel ervaring heeft opgedaan in verschillende functies. Hij is een vakman, een specialist. Precies het type trainer dat we zochten voor Jong FC Utrecht, dat mag worden gezien als het vlaggenschip van onze academie.”

“Ik kijk uit naar de uitdaging die mij wacht bij FC Utrecht”, zegt Hake. “Bij een mooie, ambitieuze club aan de slag gaan met talent en de doorstroming daarvan richting het eerste elftal; dat spreekt mij zeer aan.”

Bron: fcutrecht.nl