post

Schitterende apotheose voor Jong FC Utrecht

In Hollywood zouden ze lachen om het ongeloofwaardige script van de film die wij vanavond mochten zien in Dordrecht. Een team dat bijna het hele seizoen onderaan stond, had onverwacht nog één kans om van die plek af te komen. Dat lukte. En hoe!
 
Met 25 man in het uitvak, iets wat Jong Utrecht niet vaak overkomt. Vanavond wel en de supporters hebben genoten. Als bijna traditie begint de tegenstander beter tegen de jonge Domstedelingen: FC Dordrecht zet druk en komt er af en toe gevaarlijk uit. Toch zijn het de bezoekers die een vrije trap net buiten de 16 meter krijgen. In de 31e minuut betekent dit de 0-1 door Rayan El Azrak, een stand die tot de rust vastgehouden wordt.
 
Tijdens de pauze zal er aardig wat peper door de thee gegaan zijn, want de Schapenkoppen zijn in de tweede helft duidelijk de betere. Wat heet: drie keer voorkomt de lat een treffer. Toch wordt er gescoord, door Jari Schuurman na 68 minuten. Ondanks de 0-2 stand in het nadeel van Helmond Sport, betekent een gelijkspel dat je alsnog als laatste zult eindigen. Als Chris Mamengi dan ook nog snoeihard de lat raakt, lijkt het gewoon niet te lukken.
 
Maar dan heb je de man die in extase voor een punt zorgde tegen Den Bosch. Die tegen Helmond Sport dat schitterende doelpunt maakte waardoor ook in die wedstrijd een punt gepakt wordt. Die man, Mitchell van Rooijen. Hij lijkt geen lelijke doelpunten te kunnen maken en ook vandaag lukt hem dat niet. Wat hem wel lukt? In de 92e minuut een fenomenaal hakballetje produceren, waardoor de Utrechters op voorsprong komen. Het uitvak ontploft, de spelers ontploffen, de rest van het stadion valt stil: Jong Utrecht wint in de allerlaatste minuut van het seizoen. In de allerlaatste minuut wordt de laatste plaats verlaten.
 
Het was een seizoen met veel teleurstellingen, wedstrijden waar je de punten onnodig weggaf. Als je dan op zo’n manier het seizoen eindigt, is dat lekker. Lekker? Het is heerlijk!
 
We hebben vandaag officieel geen man van de wedstrijd. Maar ik ga hem gewoon zelf bepalen, de jury zal het er zeker mee eens zijn. Speler van de wedstrijd en redder van het seizoen: Mitchell van Rooijen.
 
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 1-2 (0-1)
31. Rayan El Azrak 0-1
68. Jari Schuurman 1-1
90. Mitchell van Rooijen 1-2
 
Gele kaarten: Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht), Wai-Tsun Dai (Jong FC Utrecht), Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht), Crysencio Summerville (FC Dordrecht), Renny Smith (FC Dordrecht)
 
Rode kaarten: –
 
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
 
Opstelling FC Dordrecht:
Bryan Janssen; Antonio Stankov, Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Dwayne Green; Jari Schuurman, Renny Smith, Thomas Kok; Crycensio Summerville (69. Oussama Zamouri), Joël Zwarts, Jeremy Cijntje
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago (79. Mehdi Lehaire), Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Rayan El Azrak, Tim Brinkman, Wai-Tsun Dai (66. Shayne Pattynama); Keelan Lebon (66. Jonas Arweiler), Nick Venema, Mitchell van Rooijen
Foto: John de Weerdt