Excuses van Timo Letschert

Verdediger Timo Letschert heeft zich vanmorgen (zondag) op Sportcomplex Zoudenbalch verontschuldigd bij de stafleden en spelers van FC Utrecht voor de wijze waarop hij zich heeft gedragen tijdens de rust van de uitwedstrijd daags ervoor tegen ADO Den Haag.

“De stafleden en mijn medespelers heb ik vanmorgen mijn excuses aangeboden voor het feit dat ik in de rust van de wedstrijd tegen ADO Den Haag verbaal veel te ver ben gegaan richting de gehele staf en spelers”, zegt Letschert. “Daarmee heb ik de staf en het team benadeeld en de supporters en de club tekortgedaan. Ik besef dat mijn gedrag ontoelaatbaar was en ga hulp zoeken om herhaling te voorkomen.”

FC Utrecht neemt in de loop van komende week een beslissing over het vervolg.

Bron: fcutrecht.nl

7 thoughts on “Excuses van Timo Letschert

 1. Het feit dat de speler zelf aangeeft dat hij hulp gaat zoeken om dergelijke uitbarstingen te voorkomen geeft wel aan dat het niet zomaar iets was, wat er is gebeurd. Dus een straf is wel op zijn plaats.

 2. Het is meer dan goed dat Letschert zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn (wan) gedrag, laat hem maar een paar dagen meelopen in een zorginstelling of iets dergelijks. Dan heeft de maatschappij er ook nog wat aan.

 3. Ik ben benieuwd naar de verdere maatregelen van FC Utrecht. Op internet circuleren (zoals altijd) inmiddels de meest wilde verhalen. En de één weet het nog beter dan de ander…
  Spelers hebben verder aangegeven dat de gebeurtenissen in de rust wel impact op de tweede helft hebben gehad. Het viel me sowieso op dat de spelers van FC Utrecht al na een minuut of 12 weer buiten waren. Bijzonder en waarschijnlijk dus best heftig.

 4. Hij schijnt woorden als debielen en mongolen te hebben gebruikt, tegen zijn medespelers en niemand van de technische staf. Ik vind die uitbarsting van Letschert overigens totaal geen excuus voor de wanprestatie van de hele ploeg in Den Haag, ook de tweede helft was onacceptabel van iedereen. Letschert zelf is zich volledig bewust van wat hij heeft gedaan en nu hij ook in de media heeft laten weten fout te zijn geweest is de ergste kou wat mij betreft uit de lucht. Wel moet de club dit bestraffen, dat is logisch.

 5. Bron voetbalprimeur.nl;

  Timo Letschert is dieper ingegaan op zijn woede-uitbarsting in de rust van het duel van FC Utrecht bij ADO Den Haag (5-0). De verdediger geeft in gesprek met De Telegraaf toe dat hij ‘heel erg fout’ zat en dat het incident hem ‘niet in de kouden kleren is gaan zitten’.

  Letschert kondigde al aan dat hij hulp gaat zoeken voor zijn gedrag. “Ik ging in mijn emotie over de grens van het toelaatbare en dat besef ik nu ook goed. Ik hoor en lees nu allerlei verhalen, maar wil wel even ontkrachten dat het een ruzie met de trainer was”, reageert hij in de ochtendkrant.

  “In eerste instantie richtte ik me op mezelf en de andere jongens”, vertelt de 25-jarige Letschert, die wordt gehuurd van Sassuolo. “Daarna ontstond er een discussie met de trainersstaf, waarbij ik mijn beheersing verloor. Ik heb niemand aangevallen. Het is alleen verbaal geweest. Met woorden als debielen en mongolen? Daar ga ik liever niet op in…”

  “Het vervelende vind ik ook dat ik juist een goede klik heb met meneer Advocaat. Qua emotioneel karakter en zelfs qua humor. Ik merkte ook aan de trainer dat hij blij was dat ik er was om het boetekleed aan te trekken”, aldus Letschert. “Ik ben van mezelf geschrokken. En dat is wel iets, waarmee ik heel erg zit. Ik heb me misdragen en had mezelf even niet in de hand.”

  “Het is uit de beste intenties ontstaan, uit mijn winnaarsmentaliteit. Kennelijk is het lijntje naar kortsluiting in mijn geval heel dun”, vervolgt de mandekker. “Elkaar de waarheid zeggen, hoort. Maar wel op een normale manier en ik was niet fatsoenlijk.”

 6. Zoals thuisfluiter zegt ondanks alles was de prestatie afgelopen weekend een wanvertoning van de eerste orde, ook van Letschert zelf, laten we dat even niet vergeten, volstrekt onacceptabel.
  Verstandig en moedig dat Letschert hulp gaat zoeken want zo n kort lontje kan hem ook in de gewone maatschappij problemen gaan opleveren.

Comments are closed.