post

FC Utrecht – Feyenoord 3-2 (1-0)

In een spektakelstuk heeft FC Utrecht van Feyenoord gewonnen. De Utrechters beslisten de wedstrijd vanmiddag (zondag) in een sfeervol Stadion Galgenwaard in de vijfde minuut van de blessuretijd. Timo Letschert bracht de Twaalfde Man in extase: 3-2.

Verrassingen zijn pas écht leuk als je ze niet verwacht. Daar is het winnende doelpunt dat Timo Letschert maakt namens FC Utrecht in de vijfde minuut van de blessuretijd van de wedstrijd tegen Feyenoord het ultieme voorbeeld van. De Rotterdammers kijken een half uur daarvoor nog tegen een 2-0 achterstand aan in Utrecht, maar nemen de touwtjes langzaam maar zeker in handen. Via Sam Larsson en Robin van Persie komen ze terug tot 2-2, en op dat moment lijkt het erop dat als er één team is dat gaat winnen, dat Feyenoord zal zijn.

Letschert brengt FC Utrecht in extase
Maar het loopt deze middag in een drukbezocht Stadion Galgenwaard anders. Vollédig anders, zelfs. Niemand minder dan publiekslieveling Timo Letschert is het die op de allerlaatste spelfase van de wedstrijd zichzelf en zeker ook het publiek van FC Utrecht in extase brengt. Hij werkt de bal binnen: 3-2 voor FC Utrecht. Niet één punt dus, maar drie stuks. Geen remise tegen een topclub, nee: winst op Feyenoord!

Ultieme bekroning
Het is de ultieme bekroning op een toch al onvergetelijke middag aan het Herculesplein. Het ‘Amazing Grace’ van Pia Latoya, het ‘UTRECHT BUIGT NOOIT’ op de Bunnikside, het ‘UTREG’ op de Zuidtribune, de sjaals; overal. De vlaggen op het veld, de vier fakkels; één voor elk van de slachtoffers van het drama dat zich op 18 maart in de stad afspeelde, de oorverdovende stilte. De staande ovatie na 18 minuten, ook vanuit het gastenvak. Kippenvel, steeds weer.

Sterk van start
FC Utrecht komt na de ceremonie op het veld sterk uit de startblokken, zonder daarbij al te veel kansen te krijgen overigens. Vanuit een vrije trap is het Urby Emanuelson die na een dik half uur spelen voor de 1-0 zorgt. De Utrechtse voorsprong wordt na een uur spelen verdubbeld door Sander van de Streek, die in stelling wordt gebracht door Jean-Christophe Bahebeck: 2-0. Daarna lijkt Feyenoord het duel te kantelen, maar FC Utrecht recht de rug – en hoe. 3-2. 3-2!

Komende week twee duels
Heel lang de tijd voor nagenieten is er voor de winnende voetbalploeg niet. Komende week komt FC Utrecht immers twee keer in actie. Woensdag gaat het team van Advocaat op bezoek bij VVV-Venlo en zaterdag staat ADO Den Haag-uit op het programma voor de Utrechters. De volgende thuispartij van de FC uit de Domstad is op zondag 14 april. Vitesse is die dag te gast in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 16.45 uur wordt afgetrapt. Tickets voor die match zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop reeds verkrijgbaar.

FC Utrecht – Feyenoord 3-2 (1-0)
33. Urby Emanuelson 1-0
60. Sander van de Streek 2-0
64. Sam Larsson 2-1
75. Robin van Persie 2-2
90+5. Timo Letschert 3-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 21.758.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Riechedly Bazoer, Urby Emanuelson (79. Rico Strieder), Sander van de Streek; Gyrano Kerk (88. Nick Venema), Jean-Christophe Bahebeck (76. Michiel Kramer).

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Cuco Martina, Eric Botteghin (63. Steven Berghuis), Sven van Beek, Ridgeciano Haps; Jordy Clasie (82. Yassin Ayoub), Tonny Vilhena, Robin van Persie; Jens Toornstra (88. Orkun Kökcü), Nicolai Jørgensen, Sam Larsson

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

5 thoughts on “FC Utrecht – Feyenoord 3-2 (1-0)

  1. Wat me het meest zal bijblijven van deze wedstrijd is de imposante herdenking van de aanslag in Utrecht en zijn slachtoffers en niet de vergeten de emoties die daarbij loskwamen, ook bij de mens en trainer Advocaat.
    Voor de rest was het zeker geen goede wedstrijd met een gelukkige winnaar. Laten we nu eens ophouden om het over het niveau te hebben. Dat ligt nl. Niet alleen aan Utrecht maar ook aan het niveau van de overige ploegen in de hoogste klasse. Daarnaast weet je wat je in huis haalt met Advocaat en dat is een bewuste keuze geweest van m.n. van Seumeren. Het probleempje Jensen is inmiddels structureel, te weinig creatieviteit op het middenveld en stootkracht voorin ook. Daar zal ook zeker iets aan gedaan moeten worden. Heb hier al eerder een rijtje opgesomd, amrabat verpietert in belgie, Ayoub houdt de bank warm in Rotterdam en kan niet anders dan ontevreden zijn, Ramselaar mag weg. Zou zeggen management doe je best.

  2. Die herdenking was inderdaad prachtig en een waardige middelvinger naar de KNVB, hulde ook voor de scheidsrechter, hij snapte exact wat er moest gebeuren.

  3. Waar blijven toch de reacties van veelal de vaste mensen die reageren, of leggen die zich inmiddels overal bij neer wat er gebeurd bij de club

  4. Daar snap ik ook helemaal niets van Kars, behalve dan dat het wellicht voor veel mensen teveel moeite is om even een account aan te maken met e-mail adres. Heel erg jammer, want het is gewoon leuk om zo nu en dan een discussie over de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal, te hebben.

Comments are closed.