Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Zondag een wedstrijd met twee gedachten. Allereerst is er natuurlijk de herdenking aan de aanslag van maandag 18 maart. FC Utrecht zal terecht stilstaan bij deze tragische gebeurtenis waarbij vier dodelijke slachtoffers te betreuren waren en niet te vergeten ook de gewonden. En dan zijn er dan natuurlijk ook genoeg mensen die deze gebeurtenis van zeer nabij hebben meegemaakt en de nabestaanden die verder moeten met het gegeven mede slachtoffer te zijn van deze zinloze daad. Daarnaast is er ook de wedstrijd. Een overwinning van FC Utrecht zorgt ervoor dat het gat naar Feyenoord nog maar 4 punten is en de achtervolgers niet dichterbij komen.

Maar voor FC Utrecht geldt dat het de laatste thuiswedstrijden niet meer wist te winnen. Voor Feyenoord geldt echter dat het de laatste uitwedstrijden niet wist te winnen. Kortom, een gelijkspel is het meest voor de hand liggende resultaat. Toch gaan we ervoor om de eerste winst in een thuiswedstrijd in 2019 te vieren. Het is al wat jaren geleden dat FC Utrecht voor het laatst wist te winnen van Feyenoord en die ban moet maar eens gebroken worden. De meest recente uitwedstrijden geven wel een gevoel van optimisme. Tijdens de interlandbreak wist FC Utrecht wel te winnen in de Galgenwaard. In een besloten wedstrijd tegen MSV Duisburg werd de Duitse 2e Bundesliga club met 6-0 van het veld geveegd.

Zoals bekend kan Advocaat niet beschikken over Makienok, Dessers en Bergström. Gustafson is een vraagteken. De middenvelder was twee dagen ziek, maar als hij vandaag weer mee kon trainen, zal hij wel opgesteld worden. Op dit moment is niet bekend of de Zweed vandaag meegetraind heeft. Verder kan Advocaat over een fitte selectie beschikken. Positief was dat Rico Strieder bij de uitwedstrijd tegen NAC Breda weer zijn eerste minuten heeft kunnen maken na zijn lange afwezigheid wegens een blessure. Hierdoor heeft Advocaat nog meer mogelijkheden op het middenveld. Als Gustafson niet kan spelen zal ongetwijfeld Emanuelson zijn positie overnemen. Verder worden er geen verrassingen verwacht en lijkt Advocaat zijn vaste elftal en speelwijze te hebben gevonden. Dus toch weer 4-4-2 met daarin een plek voor de vaak scorende Van der Streek.

Scheidsrechter in de Galgenwaard is Gözübüyük en de aftrap is om 14.30 uur. FC Utrecht roept de supporters op om tijd te komen om mee te kunnen doen met herdenking en allemaal zoveel mogelijk in het rood-wit te komen en een rood-witte sjaal mee te nemen. De stad en club zijn morgen één. Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek in Venlo om tegen VVV aan te treden.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Bazoer – Overeem – Van der Streek – Emanuelson

Kerk – Bahebeck