post

Bijna 100 keer David Jensen in het eerste

David Jensen kwam inmiddels 99 keer uit in een officieel duel van het eerste elftal FC Utrecht (alle competities). Als hij tegen Feyenoord speelminuten maakt, dan heeft hij in zijn 100e officiële duel voor het eerste van FC Utrecht dezelfde tegenstander als in zijn eerste. Dat eerste duel zal hij graag vergeten, en zondag zou een clean sheet in ieder geval een mooie sportieve revanche van Jensen zijn.

In de 99 officiële duels waarin Jensen tot op heden uitkwam, kreeg hij 130 tegengoals te verwerken. Dat is gemiddeld 1,31 tegengoal per duel. Tevens hield Jensen 30 keer zijn doel schoon. Gemiddeld dus eens per 3,3 duels. Ter vergelijking: in 85 officiële duels voor zijn vorige club FC Nordsjaelland kreeg Jensen 111 tegengoals (gemiddeld ook 1,31 per duel) en hield hij 27 keer zijn doel schoon (eens per 3,1 duels). Vergelijkbare statistieken dus.

Recent was er veel kritiek op Jensen vanwege mindere optredens, en zelfs trainer Dick Advocaat liet zich publiekelijk tot minder vleiende uitspraken verleiden. Opvallend is dat Jensen in zijn laatste vijf duels slechts één tegengoal incasseerde en vier keer een clean sheet kon bijschrijven.

Tijdens zijn verblijf bij FC Utrecht kwam David Jensen nog vier keer uit voor Jong FC Utrecht. Dit was voor de aanscherping van de dispensatieregels in de eerste divisie. In die duels kreeg hij vijf tegengoals en hield hij één keer zijn doel volledig schoon.

(Cijfers afkomstig van www.transfermarkt.nl)

Foto: FCUPhoto