post

Dramatische wedstrijd Jong Utrecht: 1-5

Tja, wat moet je er nog van zeggen? Jong Utrecht verliest kansloos van Sparta Rotterdam. Dezelfde problemen als elke week: een angstig Jong Utrecht, dat vooral niet de opdracht krijgt om vrij te spelen. Je zou toch zeggen, na 31 wedstrijden in de competitie en vele oefenwedstrijden, dat de trainer inmiddels zou weten hoe van deze spelers een team te maken. Spelers die individueel allemaal kwaliteiten hebben, die maar zelden zichtbaar zijn.
 
Jong Utrecht speelt met een rem en heeft veel pech. Een goed voorbeeld van dit laatste is de penalty die de 2-0 inleidde. Een speler van Sparta wordt onhandig aangetikt en gaat maar al te graag liggen: terechte penalty. Zo kan ik het hele verslag volschrijven, maar het overduidelijke manco blijft, al bijna twee jaar, dat er geen team staat. Dat reken ik de trainer absoluut aan: dat is één van de belangrijkste taken die hij heeft.
 
Ja, ik weet dat het een opleidingsteam is, maar daar kun je niet alles op afschuiven. Het is voor die jongens ook lekker om samen te kunnen spelen, zich één team voelen. Dat gevoel is er niet, met dramatische resultaten als vanavond als gevolg.
 
Over de wedstrijd ga ik niet veel woorden vuilmaken: terecht verlies, wel mooi dat er in ieder geval nog een eretreffer te vieren was.
 
Jong FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-5 (0-3)
 
12. 0-1 Dirk Abels
34. 0-2 Mohamed Rayhi
37. 0-3 Ragnar Ache
76. 0-4 Lars Veldwijk
85. 0-5 Ragnar Ache
87. 1-5 Nick Venema
 
Gele kaarten: –
 
Rode kaarten: –
 
Toeschouwers: 581
 
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark Pabai (78. Redouan El Yaakoubi), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Christopher Mamengi (42. Gabriël Culhaci); Tim Brinkman, Mitchell van Rooijen (68. Tim Freriks), Wai-Tsun Dai; Mohammed Mallahi, Nick Venema, Keelan Lebon
 
Opstelling Sparta Rotterdam:
Tim Coremans; Dirk Abels, Bart Vriends (76. Gregor Breinburg), Adil Auassar, Lassana Faye; Abou Harroui (45. Dries Wuytens), Deroy Duarte, Laros Duarte, Mohamed Rayhi (62. Lars Veldwijk); Ragnar Ache, Halil Dervisoglu
Foto: fcutrecht.nl

One thought on “Dramatische wedstrijd Jong Utrecht: 1-5

  1. Voor al diegene die het nog steeds zinvol vinden om dit elftal op dit niveau te laten spelen zal vooral de keeper de club dankbaar zijn, reeds bijna 80 goals tegen met nog 7 wedstrijden te gaan. Waarschijnlijk loopt deze jongen over van zelfvertrouwen en geniet nog iedere wedstrijd. Moet ook wel een geweldige trainer zijn bij dit elftal gelet op de resultaten dit jaar en ook vorig seizoen. Voor het overige lijkt alleen venema de stap te kunnen maken, is wel heel erg karig.

Comments are closed.