De punten pak je tegen Ajax

Wat het eerste de afgelopen jaren telkens lukte, lijkt dit seizoen voor het tweede te gelden: tegen Ajax pakken we altijd wel een punt. Was in de Galgenwaard na een spektakelstuk de eindstand 4-3, vanavond zag het er allemaal een stuk minder positief uit na 10 minuten. Toen was Fabian de Keijzer immers al twee keer gepaseerd. Het muisstille thuispubliek (zij werden net als de uitsupporters gemaand hun stem niet te verheffen) kon daardoor toch nog twee keer feestvieren. Dat aan beide doelpunten een zweem van buitenspel hing, stond daar los van.
 
Met meer geluk dan wijsheid werd toch de rust gehaald met deze stand. Trainer Robin Pronk greep in en liet de net herstelde Tim Brinkman na de thee invallen en doen wat hij het beste doet: de verdediging leiden. Utrecht begint veel beter te spelen en Ajax onder druk te zetten. De jongste speler van de Utrechters, Mark Pabai zet na 6 minuten de 2-1 op het bord. Als in de 59e minuut Junior van der Velden compleet vrijgelaten wordt, kan hij in alle rust de 2-2 achter de Amsterdamse keeper koppen.
 
Het spel golft daarna steeds meer op en neer, in de 70e minuut scoort Ajax helaas de 3-2. Daar kunnen ze gelukkig maar drie minuten van genieten: Jonas Arweiler brengt weer een gelijke stand op het bord.
 
Dat Utrecht nog een penalty wordt onthouden, maar de pret niet drukken: het eerste punt van 2019 is binnen.
 
Aanstaande vrijdag komt Sparta Rotterdam op bezoek in Utrecht. De wedstrijd begint om 20:00u, kaarten zijn vrij te koop.
 
Jong Ajax – Jong FC Utrecht 3-3 (2-0)
5. Damjan Dostanic 1-0
8. Vaclav Cerny 2-0
51. Mark Pabai 2-1
59. Junior van der Velden 2-2
70. Quinten Timber 3-2
73. Jonas Arweiler 3-3
 
Gele kaarten: Abdallah Aberkane, Enric Llansana (Jong Ajax), Ruben Hoogenhout, Nick Venema (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 524.
 
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
 
Opstelling Jong Ajax:
Issam El Maach; Liam van Gelderen, Solomon Bonnah, Nordin Musampa, Terrence Douglas (21. Abdallah Aberkane); Enric Llansana, Jasper ter Heide, Quinten Timber; Leo Thethani (75. Eros Maddy), Damjan Dostanic, Vaclav Cerny.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai (71. Christopher Mamengi), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Reda Akmum (46. Tim Brinkman); Wai-Tsun Dai, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen (56. Gabriel Culhaci); Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Nick Venema.