Hoe vergaat het de verhuurde spelers?

Giovanni Troupée (ADO Den Haag), Dario Dumic (Dynamo Dresden) en Patrick Joosten (VVV Venlo) zijn eigendom van FC Utrecht, maar in ieder geval voor dit seizoen verhuurd. Wat zeggen de statistieken over hun speeltijd dit seizoen?

Giovanni Troupée is nog altijd de jongste debutant in het eerste elftal van FC Utrecht. Hij raakte na een goed seizoen door een blessure op een zijspoor en was afgelopen seizoen al regelmatig geen basisspeler meer. In de eerste wedstrijd van dit seizoen (PSV – FC Utrecht) startte hij nog in de basis. Maar zijn perspectief op speeltijd was door de aanwezigheid van Séan Klaiber veel minder. En dus kwam ADO Den Haag voor de geboren Amsterdammer als geroepen. In het huidige seizoen kwam Troupée inmiddels 22 keer uit in de eredivisie en twee keer in de KNVB-beker. Hij maakte in die 24 duels 2.023 speelminuten, dus gemiddeld 84 minuten per duel. Troupée miste bij ADO Den Haag slechts twee duels volledig. Hij scoorde één keer, en was goed voor twee assists. Troupée is op dit moment wel uit de roulatie vanwege een hamstringblessure.

Dario Dumic kwam over van NEC, en wist in zijn enige seizoen bij FC Utrecht nimmer door te breken. Voorafgaand aan dit seizoen werd hij daarom verhuurd aan Dynamo Dresden. De Bosnische international kwam 18 keer uit in de 2e Bundesliga en één keer in de DFB-pokal. In die 19 duels maakte hij 1.482 minuten. Gemiddeld is dat 78 minuten per duel. Dumic begon het seizoen als basisspeler, maar lijkt in 2019 geen zekerheidje meer. Hij had in zeven duels kunnen uitkomen, maar werd slechts twee keer als invaller gebruikt (totaal 19 speelminuten). In vier duels bleef hij de volle 90 minuten op de bank, en tijdens één duel maakte hij geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

Patrick Joosten kwam in de zomer van 2015 over van NEC. Via Jong FC Utrecht kwam hij door in de A-selectie, maar een zware knieblessure zette hem lang buitenspel. Omdat zijn kans op speelminuten beperkt leek, werd hij net voor het sluiten van de zomertransferwindow 2018 verhuurd aan VVV venlo. En in de afgelopen wintertransferwindow was er vanuit meerdere hoeken belangstelling voor de vleugelaanvaller. Tot een transfer kwam het echter niet. Inmiddels kwam Joosten voor VVV Venl 22 keer in actie in de eredivisie en twee keer in de KNVB-beker. Hij maakte daarin 1.388 minuten, dus gemiddeld bijna 58 minuten per duel. Joosten begon bij VVV Venlo als wisselspeler, maar is sinds de tweede helft van december 2018 basisspeler. Tijdens zijn verhuurperiode scoorde hij tot nu toe vijf keer en was hij goed voor vier assists. Zijn meest-productie duel was op 19 januari jl. toen hij twee keer scoorde tegen het ADO Den Haag van Giovanni Troupée.

(Cijfers afkomstig van www.transfermarkt.nl)