Doelpuntendroogte in De Galgenwaard

In de laatste twee uitduels scoorde FC Utrecht negen goals. Dat is voor Utrechtse begrippen veel, en daarom is het des te opvallende dat de twee laatste thuisduel van FC Utrecht allebei eindigden zoals ze begonnen: 0-0.

Het laatste doelpunt in stadion Galgenwaard werd op 10 februari 2019 in de 86e minuut van FC Utrecht – PSV gemaakt door Luuk de Jong. Het laatste doelpunt dat door een speler van FC Utrecht in De Galgenwaard werd gemaakt, was tijdens datzelfde duel in de 38e minuut: Gyrano Kerk was trefzeker.

In 2019 waren er sowieso weinig goals in De Galgenwaard. Want alleen tijdens FC Utrecht – PSV (2-2) en FC Utrecht – Willem II (0-1) werd er gescoord. Alleen het Rat Verlegh-stadion benadert dit lage aantal goals. NAC Breda kwam daar zelf één keer tot scoren (de helft van hun totale productie in 2019), de tegenstanders maakten acht goals. Daarom zag het publiek daar in totaal negen goals.