post

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-5 (0-1)

Met liefst 1-5 was FC Utrecht vanavond (zaterdag) in het Polman Stadion te sterk voor Heracles Almelo. Doelpunten van Sander van de Streek, Willem Janssen, Gyrano Kerk, Simon Gustafson en Riechedly Bazoer zorgden ervoor dat FC Utrecht, de 196 meegereisde supporters incluis, de polonaise liep in Overijssel.

Drie uitgelezen kansen heeft FC Utrecht gekregen op de 0-3. Mogelijkheden, allemaal kort na de rust, om het dan nog met tien man spelende Heracles Almelo – vlak voor rust krijgt Jesper Drost rood na een overtreding op Sean Klaiber – op het eigen kunstgrasveld de figuurlijke genadeklap toe te dienen. Want een marge van drie, en een man meer binnen de lijnen, dan mag je wel stellen: dat is kat in het bakkie. Dus is dat derde doelpunt van groot belang. Maar het valt aan de voor FC Utrecht verkeerde kant van het veld.

Vijf minuten is het weer spannend
Adrián Dalmau, de Spaanse troef van Heracles Almelo, is het die de zwart-witten dankzij een rake kopbal na een afgemeten voorzet van Lennart Czyborra weer terug in de wedstrijd helpt. Een uur gespeeld, 1-2 de stand. Het publiek in Overijssel is dan de elfde man die de ploeg van Frank Wormuth op het veld mist. En ineens is het weer spannend. Maar: dat duurt maar heel eventjes. Vijf minuten om precies te zijn. Dan deelt FC Utrecht een keiharde uppercut uit in de vorm van de 1-3, gescoord door Gyrano Kerk die een mooie rush dankzij een knappe diagonale poeier tot een Gouden Sprint promoveert.

Geen tandje terug, maar een schepje er bovenop
De klap van Kerk, die komen de Heraclieden niet meer te boven. FC Utrecht, daarentegen, geeft het gevoel van zicht op een veilige haven juist vleugels. De manschappen van Hoofdtrainer Dick Advocaat schakelen na die 1-3 geen tandje terug, maar doen er juist een schepje bovenop. Simon Gustafson en Riechedly Bazoer benutten allebei een penalty. En maken zo het feest compleet: 1-4 en 1-5.

Van de Streek opent alweer de score
De openingsdans wordt in Overijssel gedanst door Sander van de Streek. De aanvallend ingestelde middenvelder werkt na tien minuten spelen de 0-1 binnen en maakt zo voor de vijfde keer deze jaargang de openingstreffer namens de Domstedelingen. Vijf minuten na de rust verdubbelt captain Willem Janssen de marge. Met een rake kopbal zorgt hij voor de 0-2.

Voor de vijfde keer vijf goals
De zege in Almelo is de eerste uitoverwinning van FC Utrecht met tenminste vier doelpunten verschil sinds het op 5 maart 2016 in Friesland met 0-4 van sc Heerenveen won. Het Eredivisieduel met de Heraclieden was de vijfde in de geschiedenis waarin FC Utrecht minstens vijf goals scoorde op vreemd terrein. Dat deden de Domstedelingen eerder in 2015 bij NAC Breda (1-5), in 2012 bij Willem II (1-5), in 1998 bij RKC Waalwijk (2-5) en in 1976 bij VVV-Venlo (1-5).

Vrijdag weer aan de bak
De volgende pot voor FC Utrecht? Die is aanstaande vrijdag. Dan komt FC Groningen op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar die dag speelronde 25 van de Eredivisie om 20.00 uur op gang wordt gebracht. De kaartverkoop voor het duel met de Trots van het Noorden is uiteraard al in volle gang. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en in de FC Utrecht Fanshop. En, natuurlijk, op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur bij de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-5 (0-1)
10. Sander van de Streek 0-1
50. Willem Janssen 0-2
60. Adrián Dalmau 1-2
65. Gyrano Kerk 1-3
79. Simon Gustafson (strafschop) 1-4
86. Riechedly Bazoer (strafschop) 1-5

Gele kaarten: Adrián Dalmau, Lennart Czyborra (Heracles Almelo).

Rode kaart: 44. Jesper Drost (Heracles Almelo)

Toeschouwers: 11.200.

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra; Alexander Merkel, Lerin Duarte, Jesper Drost; Brandley Kuwas, Adrián Dalmau (87. Silvester van der Water), Kristoffer Peterson (45+5. Dabney dos Santos).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Sander van de Streek (86. Urby Emanuelson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (85. Nick Venema), Michiel Kramer, Othmane Boussaid (68. Riechedly Bazoer)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “Heracles Almelo – FC Utrecht 1-5 (0-1)

 1. Zoveel geluk als dat je gisteren hebt gehad met de VAR overkomt je natuurlijk noet meer.
  Val van Bazoer was gewoon een schwalbe en de rode kaart had ook met geel kunnen worden afgedaan.
  Wat al die VAR beslissingen betreft van gisteren, ook in andere wedstrijden, krijgt Advocaat steeds meer gelijk met zijn willekeur. Voor de rest 3 punten en daar gaat het tenslotte om.
  Wil nog welk opmerken, evenals vorige week trouwens, dat ik me afvraag waar die Letschert met zijn kabouter baard, zijn verstand heeft zitten. In ieder geval niet tussen zijn oren want ook gisteren had hij zo maar een penalty tegen kunnen krijgen. Kan iemand deze dombo daar nog een keer op wijzen.

 2. Bedroevend slechte eerste helft waarin FC Utrecht wat mij betreft de minst-slechte was. Maar goed, uiteindelijk een prima resultaat. En grootste issues met de VAR zijn m.i. dat scheidsrechters steeds minder lijken te durven beslissen en daardoor steeds onzekerder over komen. En de KNVB benoemt zaken als incidenten terwijl het m.i. structureel niet lekker loopt. Dat gooit onnodig olie op het vuur.

 3. Goede overwinning, al was het spelniveau niet om over naar huis te schrijven. Dan de VAR, zo zie je maar: soms zit het mee (zoals gisteren) en soms zit het tegen. Gestrekt been is wat mij betreft altijd rood, of het nu een blessure tot gevolg heeft of niet, het is gewoon gevaarlijk om zo in te komen, alleen moet daar nu ook ineens onderscheid gemaakt worden kennelijk. Ik kan mij voorstellen dat het voor scheidsrechters momenteel niet meer te doen is. Alleen de echte persoonlijkheden blijven overeind, maar wat zeker niet helpt is het gezeik tegen de 4e man langs de lijn door trainers. Pak dat eens aan. Advocaat heeft daar ook een handje van, net als zijn grote vriend van Bommel. Geef ze meteen een waarschuwing en bij een volgend moment de rode kaart. Ik vind dat gedrag ronduit ergerlijk. Maar goed, FC Utrecht heeft de punten mee naar huis genomen en dat is sowieso winst.

  • Eens inzake die rode kaart: gestrekt been, noppen naar voren en hij raakt Klaiber boven zijn schoen. Daarmee neemt Drost een groot risico. Spelers lijken zich in algemene zin nog niet te realiseren dat dit soort acties met een VAR ineens wel aan het licht komen.

 4. Om nog even terug te komen op dat ergelijk beste thuisfluiter, ik vind het bijzonder ergelijk dat Letschert iedere wedstrijd weer het risico neemt om een penalty te veroorzaken met dat vasthouden. Hoe dom kun je zijn. En nu ik toch bezig ben, zou bolletje vd Berg na de wedstrijd eens iemand ander kunnen interviewen dan Letschert of Janssen

 5. Tja Kars, die Letschert vraagt met dat domme gedrag om kaarten, vrije trappen en penalty’s tegen. Hij moet gewoon zijn handen thuis houden. Maar dat moet driekwart van de verdedigers in Nederland. Onbegrijpelijk dat trainers daar kennelijk zo weinig aandacht aan besteden.

 6. Als scheidsrechters daar consequent tegen optreden door te fluiten in de 16 m. en penalty’s gaan geven is het zo afgelopen. Maar nu verschuilen zij zich achter het gegeven hij houdt wel vast maar niet lang of hard genoeg.

Comments are closed.