Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

Met alleen Makienok en Dessers in de lappenmand valt er genoeg te kiezen voor Dick Advocaat. Niemand geschorst en alleen Bergrström en Letschert twijfelachtig (maar waarschijnlijk allebei gewoon inzetbaar). Dringen wordt het vooral op het middenveld. De vraag is of Advocaat voorrang gaat geven aan de teruggekeerde Emanuelson en Bazoer, of dat hij vasthoudt aan Gustafson, Van Overeem en Van der Streek. En welke indruk heeft de trainer van Rico Strieder. De Duitser zit weer bij de selectie maar Advocaat heeft hem nog niet in wedstrijden meegemaakt. Toen Advocaat het stokje overnam van De Jong, was de middenvelder al geblesseerd.

Achterin lijkt het wel duidelijk. Hoewel Gavory volgens velen beter tot zijn recht komt op het middenveld, is hij voor de trainer de vaste keuze als linksback. Letschert en Janssen is het vaste koppel centraal, waar Bergström ook al een paar keer heeft laten zien die rol moeiteloos te kunnen invullen. Op rechts is Klaiber onomstreden. In de voorhoede lijkt Bahebeck de vaste spits te worden. Kerk en Boussaid vormden de andere twee voorhoede spelers. Kerk mist de laatste weken de vorm en leidt veel balverlies en komt niet al te vaak zijn man meer voorbij. Toch zijn er voor de spits tegen Heracles wel mogelijkheden.

De Almeloers zijn namelijk een voetballende ploeg die graag op de helft van de tegenstander speelt. Dan komt er dus ruimte voor FCU en met name Kerk zou daar van moeten kunnen profiteren. Ook Venema zou hiervoor geschikt zijn maar de spits, die deze week zijn contract met FC Utrecht verlengde, speelde gisteren al mee met Jong en zal zo goed als zeker op de bank starten. Maar als we de opstelling van het AD moeten geloven, spelen zowel Kerk als Boussaid niet en worden hun plekken ingenomen door Bazoer en Emanuelson. Hierdoor zal Van de Streek naast Bahebeck spelen en spelen we weer met het 4-4-2 systeem. Uitgelezen mogelijkheid voor Klaiber en Gavory om ook aanvallend van betekenis te kunnen zijn.

Maar het zal wachten tot vanavond zijn om te zien voor welke elf spelers Advocaat heeft gekozen. De wedstrijd staat vanavond in Almelo onder leiding van scheidsrechter Bax. Hij zal om 18.30 uur voor de aftrap fluiten. Voor FC Utrecht is het een weerzien met de oud spelers Hardeveld en Peterson. Komende vrijdag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Uitgaande van het AD speelt FC Utrecht vanavond in de volgende opstelling:

Vermoedelijke opstelling:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Van Overeem

Bazoer – Emanuelson

Gustafson

Bahebeck – Van de Streek