Strafschoppen

In het uitduel tegen Heracles Almelo kreeg FC Utrecht twee strafschoppen. En daarmee heeft FC Utrecht dit seizoen al zes strafschoppen mee gehad tijdens eredivisieduels. Vijf daarvan werden benut door Simon Gustafson, één door Riechedly Bazoer.

Opmerkelijk is dat FC Utrecht vorig seizoen gedurende het volledige seizoen slechts één strafschop mee kreeg (thuis tegen PSV, benut door Zakaria Labyad; in datzelfde duel kreeg PSV overigens twee strafschoppen). Dit seizoen heeft FC Utrecht tot nu toe evenveel strafschoppen gehad als PSV, en één minder dan Ajax.

Na afloop van het duel tegen Heracles toonde Dick Advocaat zich voor de camera’s niet gelukkig met het feit dat Bazoer de tweede penalty nam. Volgens Advocaat had ‘gewoon’ eerste penaltynemer Gustafson zich over de penalty moeten ontfermen.