post

FC Utrecht – Excelsior 0-0 (0-0)

Het is FC Utrecht vanavond (zaterdag) niet gelukt de Kralingse muur die in Stadion Galgenwaard is opgetrokken te slechten. Tegen Excelsior bleef het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat, ondanks een surplus aan doelpogingen, steken op 0-0.

Gemiddeld elke drieënhalve minuut een doelpoging. FC Utrecht zet dat moyenne neer tegen Excelsior. Het onderneemt in Stadion Galgenwaard tegen de Kralingers liefst 26 doelpogingen. In de afgelopen 14 jaar heeft de FC uit de Domstad slechts één keer meer schoten in een Eredivisieduel. Dat zegt wel wat, zou je zeggen. Maar wat misschien nog wel meer zegt, dat is de eindstand van de match tegen de Kralingers: 0-0.

Damen houdt alles tegen
Die 26 doelpogingen zijn leuk voor de statistieken, maar je krijgt er geen punten voor. Ja, één. Net zoveel als Excelsior, dat deze avond precies drie doelpogingen onderneemt. Dát cijfer vertelt grotendeels het verhaal van de wedstrijd. FC Utrecht is in de aanval, Excelsior houdt tegen. In de eindfase zijn de Utrechters te weinig doortastend en blijven de Kralingers buitengewoon goed op de been. Mede of misschien zelfs wel vooral dankzij keeper Alessandro Damen. De in Nieuwegein geboren sluitpost, opgeleid bij VV De Meern, blinkt uit bij de ploeg van Adrie Poldervaart. De ene na de andere bal eindigt in de handen van Damen. Jean-Christophe Bahebeck, Othmane Boussaid, Gyrano Kerk, Nicolas Gavory, Willem Janssen, Michiel Kramer en Emil Bergström: allemaal bijten ze zich stuk op Damen.

Tot twee keer toe de paal
Er doet zich één situatie voor waarbij Damen niets anders kan doen dan toekijken. Sander van de Streek schiet de bal hard richting de hoek, Damen heeft even geen antwoord paraat. De paal helpt de sluitpost van de Rotterdammers. Zoals diezelfde paal de Zuid-Hollanders ook goed is gezind na een kopbal van Van de Streek, even later. Damen drukt het speeltuig met z’n vingertoppen ietwat omhoog – precies genoeg om een doelpunt te voorkomen. Via het aluminium stuitert de bal terug het veld in.

Volgende pot: Heracles Almelo-uit
Zo kan het dat FC Utrecht met één punt genoegen moet nemen tegen Excelsior, waar de Domstedelingen eerder dit seizoen ook al gelijk tegen speelden (3-3 in Kralingen). Voor de Utrechters is Heracles Almelo-uit de volgende wedstrijd op de kalender. Op zaterdag 2 maart wordt in Overijssel in het Polman Stadion om 18.30 uur afgetrapt. Tickets voor het gastenvak zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht – Excelsior 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht), Ryan Koolwijk, Jeffry Fortes, Ali Messaoud (Excelsior).

Toeschouwers: 18.676.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (66. Emil Bergström), Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (78. Michiel Kramer), Jean-Christophe Bahebeck (63. Nick Venema), Othmane Boussaid.

Opstelling Excelsior: 
Alessandro Damen; Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Thomas Oude Kotte, Lorenzo Burnet (67. Robin van der Meer); Ryan Koolwijk, Jerdy Schouten, Ali Messaoud; Marcus Edwards (87. Dogucan Haspolat), Mounir El Hamdaoui, Dennis Eckert (80. Mikael Anderson)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

5 thoughts on “FC Utrecht – Excelsior 0-0 (0-0)

 1. Wat een allerbelabberdste eerste helft, veel te weinig druk naar voren en te veel breed en achteruit.
  De tweede helft was wat dat betreft beter, maar een aantal spelers bleef onder hun niveau, gebrek aan creativiteit blijft een probleem, Gustafson had weer een snipperavond opgenomen, Klaiber wordt er niet beter op en de gebrekkige techniek van Kerk is geen verrassing meer, wie doet daar nu eens wat aan. Dan een tegenstander die voetbalt om niet te verliezen en een keeper die de avond van zijn leven heeft.dan verspeel je dus hele dure punten aan Excelsior. Had gewoon bahabeck laten staan, kramer er bij,bal in de zestien pompen en hopen dat de bal een keer goed valt. Al met al blijft het behelpen. In deze vorm wordt een play off plaats moeilijk

 2. Intenties waren goed, uitvoering om te janken zo slecht. Per wedstrijd lijkt het veldspel slechter te worden. En dan heeft Advocaat het over een geweldige tweede helft in zijn praatje naar de wedstrijd. Wat een gek.

 3. @Karsj: in de huidige vorm heeft FC Utrecht helemaal niets in de play-offs te zoeken, laat staan in Europa, maar dat geldt eigenlijk voor ieder team onder de top 3. Het slaat allemaal nergens meer op. Ik ben zeer verbaasd dat deze gewezen toptrainer er maar niet in slaagt FC Utrecht beter te laten voetballen. Alleen inzet is bij lange na niet genoeg. Het is los zand geworden en dat reken ik de technische staf aan.

 4. Pffff, de eerste helft blonk uit in slechte keuzes. Dat begon al met het opstellen van drie vleugelaanvallers in de aanval. Ze willen alle drie een actie maken, en houden geen bal vast. Als Bahebeck in de spits blijft, dan verwacht ik een tegenvallend seizoen voor hem.
  En Venema gaat werkelijk geen duel aan. Heeft op deze manier alleen maar nut als hij naast een balvaste spits staat. De combi met Kramer zou daarom in theorie moeten kunnen werken. Maar in de tweede helft zag ik daar ook maar weinig van terug.

 5. De trainer wil voor zichzelf eerst de zekerheid dat hij niet meer naar de degradatie plaatsen hoeft te kijken .
  Wat Utrecht in de play offs heeft te zoeken of Europa geldt natuurlijk voor alle ploegen na AZ. Ook nu worden spelers niet beter, want als wij de tekort komingen zien op technisch gebied, bal aanname, balletje over 10 meter naar dezelfde kleur, aan de verkeerde kant dekken, sliding / tackle met verkeerde been moeten al die specialisten trainers dat toch ook zien. Maar schijnbaar niet want bv. Kerk kan nog steeds geen bal goed aannemen, laat staan er iets goed mee doen. Trainers staan liever met de handen in de zakken te kijken ipv. spelers beter maken

Comments are closed.