post

Voorbeschouwing FC Utrecht – Excelsior

Vanavond om 18:30 uur fluit scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor de aftrap van FC Utrecht – Excelsior. En na de overwinning in Doetinchem is ook het thuispubliek weer eens aan een driepunter toe. De laatste was op 9 december 2018 toen Heracles Almelo met 3-1 naar huis werd gestuurd.

Ook voor de ranglijst is een overwinning wenselijk. Door de nederlaag van VVV Venlo vrijdagavond kan FC Utrecht op dit moment niet verder naar beneden zakken. Maar alles zit heel dicht bij elkaar. Als er drie punten worden behaald, dan wordt het gat ‘naar beneden’ groter (immers: nummer 16 heeft op dit moment slechts acht punten minder dan FC Utrecht), en dan gaat FC Utrecht over Heracles Almelo heen.

Opvallend nieuws kwam er deze week bij Excelsior vandaan. Daar is Daan Bovenberg aangesteld als commercieel directeur. Deze geboren Utrechter en voormalige vleugelverdediger kwam tussen 2011 en 2013 nog 18 keer in actie voor FC Utrecht. De veneknie van Bovenberg bij FC Utrecht, Joost Broerse, kwam overigens nog één seizoen voor de Kralingers in actie.

Dan weer FC Utrecht. Dick Advocaat kan niet beschikken over de langdurig geblesseerden Simon Makienok en Cyriel Dessers. Verder is Riechedly Bazoer nog geschorst. Voor Urby Emanuelson is zijn schorsing voorbij, maar hij is door ziekte afwezig. Dus er is keuze genoeg. En misschien wel het beste nieuws daarin is dat Rico Strieder vanavond weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Dat is voor de eerste keer dit seizoen. Zijn vervanger Joris van Overeem doet het goed, alleen is extra concurrentie voor die positie zeker geen overbodige luxe.

Het heeft er alle schijn van dat Advocaat zijn basisploeg grotendeels in tact laat. Alleen Jean-Christophe Bahebeck neemt de positie in de punt van de aanval over van Michiel Kramer. Dus naar verwachting geen Nick Venema. Dick Advocaat was in een interview met VI duidelijk over Venema: ‘Hij heeft ontegenzeggelijk bepaalde kwaliteiten, maar op dit moment nog niet dat ik hem in de basis zet. Daarom speelt hij ook met Jong Utrecht, hij moet minuten maken.’

Wij vermoeden daarom de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Letchert – Janssen – Gavory
Van de Streek – Van Overeem
Gustafson
Kerk – Bahebeck – Boussaid

 

Foto: FCUPhoto