De teleurstellende cijfers van 2019

Na de winterstop speelde FC Utrecht zes duels waarin vijf punten werden behaald. Alleen NAC Breda deed het in 2019 slechter met twee behaalde punten. Boven FC Utrecht komen in ieder geval Fortuna Sittard en VVV Venlo met zes punten. Maar ook Excelsior, De Graafschap en FC Emmen behaalden in 2019 tot nu toe meer punten dan FC Utrecht. Inmiddels is de formatie van Dick Advocaat ook gezakt naar plek 7 op de ranglijst, en dat is de laatste positie die recht geeft op deelname aan de play offs.

David Jensen kreeg in 2019 tien tegengoals. Daar blijft FC Utrecht ver uit de buurt van clubs als Fortuna Sittard (22 tegengoals in 2019) en VVV Venlo (16 tegengoals in 2019). Zelfs Ajax doet het in dat verband slechter, want voorafgaand aan het duel tegen ADO Den Haag incasseerden de Amsterdammers al elf tegengoals.

Scoren is wel een uitdaging voor FC Utrecht, want dat lukte in 2019 al in drie duels niet. In totaal troffen de spelers van Dick Advocaat in 2019 zes keer het doel. Ook op dit vlak is alleen NAC Breda slechter (slechts één goal in 2019). Voor de winterstop kwam FC Utrecht in twee eredivisiewedstrijden en in het bekerduel tegen Feyenoord niet tot scoren.
De 0-0 tegen Excelsior is wat dat betreft typerend voor 2019 tot nu toe. Deze uitslag is overigens wel een uitzondering, want de laatste keer dat FC Utrecht in eredivisieverband thuis 0-0 speelde, was iets meer dan een jaar geleden. Op 25 januari 2018 werd het 0-0 tegen Ajax. En daarvoor op 1 maart 2015 tegen Feyenoord.

One thought on “De teleurstellende cijfers van 2019

  1. Intenties waren goed, uitvoering om te janken zo slecht. Per wedstrijd lijkt het veldspel slechter te worden. En dan heeft Advocaat het over een geweldige tweede helft in zijn praatje naar de wedstrijd. Wat een gek.

Comments are closed.