post

Jong Utrecht en de hoek met klappen

Sinds de winterstop is het niet echt genieten voor supporters van Jong Utrecht. Vandaag was… wél een uitzondering. De Domstedelingen leggen een prima partij op de mat, maar dan komt die hoek om de hoek kijken: er wordt met 1-2 verloren.
 
Voor oogstrelend voetbal moet je niet bij Jong Utrecht zijn, maar ook strijd was de afgelopen weken niet altijd te zien. Vanavond was het met strijd prima gesteld. Achterin staat het goed, het middenveld wordt weer prima geleid door Tim Brinkman en hoewel het voorin de hele tijd ‘net niet’ is, wordt er in het algemeen prima gespeeld.
 
Top Oss, de tegenstander van vanavond, speelt vooral op de counter, maar is daar zeker in de eerste helft niet bepaald succesvol in. De Utrechters zijn beter, maar zetten het weer eens niet om in goals. De 0-0 ruststand is dan ook logisch.
 
In de tweede helft duurt het negen minuten, dan scoort Bryan Smeets de 0-1. Vier minuten later kunnen de thuissuporters eindelijk juichen als Ruben Hoogenhout de bal schitterend in het vijandelijke doel krijgt. Een negatieveling zou het puur geluk noemen, maar wij zijn positief en zeggen dus dat hij de geniale actie van Van Basten tijdens de EK-finale nóg mooier maakte.
 
Helaas kan Jong Utrecht niet doordrukken. Top Oss krijgt een corner en na een scrimmage wordt het dan toch 1-2. Hierna begint Jong Utrecht vol op de aanval te spelen. Het heeft helaas geen resultaat: de eindstand blijft 1-2.
 
Een goede wedstrijd van Jong Utrecht, als ze dit kunnen doorzetten, komt die zó verdiende zege snel. Vrijdag weer een kans, als Telstar op bezoek komt op Zoudenbalch.
 
Jong FC Utrecht – TOP Oss 1-2 (0-0)
56. Bryan Smeets 0-1
60. Ruben Hoogenhout 1-1
75. Norichio Nieveld 1-2
Gele kaarten: Norichio Nieveld (TOP Oss), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Niels Fleuren (TOP Oss), Olivier Rommens (TOP Oss), Delano Ladan (TOP Oss), Mehdi Lehaire (Jong FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 324
Scheidsrechter: Clay Ruperti
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Christopher Mamengi, Shayne Pattynama (81.Tim Freriks); Wai-Tsun Dai (64. Mehdi Lehaire), Dragos Albu (82. Giovanni de la Vega), Tim Brinkman; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Keelan Lebon
Opstelling TOP Oss:
Nick Olij; Hennos Asmelash, Dennis Janssen Norichio Nieveld, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Philippe Rommens, Bryan Smeets, Olivier Rommens; Ragnar Oratmangoen (56. Delano Ladan), Huseyin Dogan
Foto: fcutrecht.nl

One thought on “Jong Utrecht en de hoek met klappen

  1. Heb het hier al vaker gezegd, wat leren deze spelers nu, helemaal niets, voor het tweede achtereen volgende jaar wordt er nauwelijks gewonnen. Iets waardoor als speler zijnde je de moed in de schoenen zakt. En mensen maar blijven beweren dat het omgaan met veel weerstand zin heeft en leerzaam is. Helemaal niet dus, het frustreert alleen maar als je van te voren al weet dat je gaat verliezen en dat al bijna 2 seizoenen lang. Of stoppen met deze onzin of een klas lager gaan spelen

Comments are closed.