David Jensen

Het interview van onze trainer met Hans ‘de leukste thuis’ Kraay jr was tenenkrommend. Waar hij vindt dat hij vanwege zijn carrière meer krediet van de media verdient, zou je verwachten dat diezelfde Advocaat meer krediet geeft aan een keeper die in zijn periode bij FC Utrecht toch wel bewezen heeft een goede doelman te zijn voor ons cluppie.

Ook het gedrag van onze aanvoerder was niet al te best. Duidelijk zichtbaar voor de bevolkte tribunes schold hij ONZE doelman uit. Het is niet erg om elkaar af en toe de waarheid te zeggen, maar doe dat binnenskamers en niet tijdens een wedstrijd waar je elkaar keihard nodig hebt. Bovendien was het natuurlijk niet de fout van Jensen dat spelers van PSV in scoringspositie kwamen, maar toch echt van de verdedigende linie voor hem, die ook in eerdere wedstrijden aanvallers vrij makkelijk uit het oog verloor. Ik heb toen David Jensen ook niet schreeuwend, scheldend en gebarend naar deze spelers zien lopen om zijn zegje te doen.

Nee, bewondering had ik voor Michiel Kramer. Bij zijn presentatie al meteen door diversen verguisd vanwege zijn verleden, maar hij laat wel zien een professional te zijn. Na een goede redding van ONZE keeper, even een applausje ter ondersteuning. Want hij zag ook wat wij vanaf de tribune zagen. ONZE keeper zit/zat niet lekker in zijn vel. Regelmatig zijn handen afdrogend aan een handdoekje gaf hij aan het natte veld, bal en handschoenen niet helemaal te vertrouwen. Hij keepte niet op zijn gemak. Ondanks dat had hij toch een aantal goede ballen eruit, maar zag je het gebrek aan vertrouwen bij wat hoge ballen. Het zou de verdedigers sieren als er wat meer interactie was met hun collega. Uiteindelijk varen ook zij er wel bij als er een keeper staat, die uitstraalt dat ie onpasseerbaar is. Kunnen zij misschien weer een extra slippertje maken zonder foute afloop.

Luister Dick, als je weer een interview doet met je vriendje Kraay en je verwijst naar een kut keeper, wees dan wel bewust dan het ONZE kut keeper is. En wij steunen hem zoals jij dat ook zou moeten doen. Kan je misschien na zo’n enorme carrière toch nog wat van leren. Bovendien, beste Dick, kan je je ook eens achter je oren krabben waarom David Jensen in een mindere periode zit. Zou het misschien aan de trainersstaf liggen dat hij niet beter wordt? Maar zelfreflectie in het voetbal is geen gemeengoed. Vooralsnog blijkt uit alles dat er geen eensgezind team staat dat voor elkaar door het vuur gaat. Dat is toch een taak van een trainer omdat te creëren.

Met heel mijn rood-witte hart hoop ik dat het volle uitvak zondag 2 keer 45 minuten laat horen achter ONZE doelman te staan en dat wij hem laten weten dat we niet alle goede wedstrijden zomaar vergeten zijn in een iets mindere periode.

Come on David, we schreeuwen je naar een nieuwe clean sheet.

Midvoor

2 thoughts on “David Jensen

  1. Goed stuk, ook ik erger mij dit seizoen aan Jensen, maar wat Advocaat en Janssen deden kan inderdaad niet. Jensen is zeker een talent, maar gaat eerder slechter dan beter keepen en ook dat is een verantwoordelijkheid van Dickie.

  2. Zo ga je inderdaad niet met 1 van je spelers om en maak je zeker niet een dergelijke opmerking. De trainer zit daar om een wedstrijd te analyseren en niet om zijn spelers af te vallen
    Het is natuurlijk wel zo dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd en daarin maakt Jensen geen gelukkige indruk. Hij kan beter dan dat hij nu laat zien, hij zorgt er zo ook voor dat spelers voor hem zich steeds onzekerder gaan voelen. Extra nadeel is natuurlijk dat hij keeper is en fouten zwaarder tellen omdat het vaak een goal is.

Comments are closed.