post

Angst om te verliezen groter dan wil om te winnen voor Jong Utrecht

Het begint de laatste tijd zorgelijke vormen aan te nemen: de angst van Jong Utrecht om te verliezen. Ook vandaag was geen uitzondering. Je bent als ploeg absoluut niet de mindere van de tegenstander, maar besluiteloosheid en mislukte passes leveren een terechte 2-4 nederlaag op.
 
De goedbezochte wedstrijd in de Galgenwaard stond in het tegen van Leon de Kogel. Maar laten wij ons richten op de beslommeringen op het veld. Jong Utrecht begint weer eens goed. Go Ahead Eagles wordt teruggedrukt, maar zodra de 16 meter bereikt wordt, houdt het op. Niemand durft uit te halen.
 
De Deventenaren zetten er weinig tegenover. Als na 30 minuten een bezoeker onderuit gehaald wordt door Sylian Mokono, maakt Jeroen Veldmate gretig gebruik van de terecht toegekende strafschop: 0-1. Jong Utrecht lijkt van slag, waar twee minuten later Go Ahead met een schitterende goal gebruik van maakt: 0-2.
 
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld: in plaats van wat risico nemen, wordt voornamelijk heen en weer gespeeld. Tot de 60e minuut: Keelan Lebon wordt met een steekpass richting het vijandelijke doel gestuurd en maakt na een mooie solo de 1-2. De Galgenwaard gaat er eens goed voor zitten, maar helaas. Utrecht drukt weer eens niet door en geeft de bezoekers de kans om de 1-3 en (wederom schitterende) 1-4 aan te tekenen.
 
Toch nog een doelpunt voor de Domstedelingen en wel van iemand die het absoluut verdient. Shayne Pattynama krijgt eindelijk loon naar het harde werken van de afgelopen weken, als hij de 2-4 aantekent.
 
Daar blijft het vanavond bij. Waar dit verslag mee begon, zal ik ook eindigen: de angst om te verliezen heeft grip op de ploeg. Het wordt echt tijd dat de Utrechters inzien dat ze heel goed kunnen voetballen. Risico nemen is af en toe best prima.
 
Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 2-4 (0-2)
30. Jeroen Veldmate (strafschop) 0-1
32. Richard van der Venne 0-2
60. Keelan Lebon 1-2
66. Jeroen Veldmate 1-3
69. Richard van der Venne 1-4
73. Shayne Pattynama 2-4
 
Gele kaarten: Sylian Mokono (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 871.
 
Scheidsrechter: Christian Mulder.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (79. Junior van der Velden), Redouan El Yaakoubi; Tim Brinkman (66. Giovanni de la Vega), Shayne Pattynama, Dragos Albu; Mohamed Mallahi (46. Tim Freriks), Jonas Arweiler, Keelan Lebon.
 
Opstelling Go Ahead Eagles:
Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate (79. Julius Bliek), Roland Baas; Jeff Stans, Paco van Moorsel, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (72. Bruno Andrade), Givan Werkhoven, Pieter Langedijk (63. Vince Gino Dekker).
Foto: fcutrecht.nl, Frank Zilver

2 thoughts on “Angst om te verliezen groter dan wil om te winnen voor Jong Utrecht

  1. Heb het al vaker gezegd, volstrekte onzin om dit elftal op dit niveau te laten spelen. Het afgelopen 1 1/2 seizoen vrijwel uitsluitend nederlagen werkt door op de motivatie van de spelers. Van te voren al weten dat je gaat verliezen maakt wedstrijden in deze competitie zinloos. Wat de aktie voor de Kogel betreft, de wedstrijd werd goed bezocht, natuurlijk geweldig voor die jongen, hoewel 871 toeschouwers, maar iedere euro is er natuurlijk 1, had liever gezien dat Utrecht een gedeelte van de recette van een wedstrijd van het eerste had gedoneerd

    • Groot respect voor Hakim Zyiech, die het totaalbedrag van € 24.000,00 heeft aangevuld met een onbekend bedrag zodat Leon de Kogel de advocaatkosten kan betalen. Ik hoop dat die leeghoofden onder de aanhang van FC Utrecht dit ook lezen, hoewel ik ernstig betwijfel of ze kunnen lezen.

Comments are closed.