Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV

Hoogste tijd om de serie nederlagen te stoppen. Maar gezien de tegenstander van morgen, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. PSV is nou niet de meest favoriete tegenstander van FC Utrecht. Maar mondjesmaat wordt er gewonnen van de Eindhovenaren, die bovendien ook dit seizoen weer ruim aan kop gaan. Natuurlijk had de negatieve reeks vorige week gestopt kunnen worden, maar de 1-3 voorsprong bij PEC Zwolle kon niet worden vastgehouden en werd zelfs een 4-3 nederlaag. Over die wedstrijd is verder al genoeg gezegd en geschreven.

Gevolg van die wedstrijd is overigens wel de afwezigheid van Emanuelson en Bazoer. Beide spelers kregen rood en zijn dus geschorst. Gevoegd bij de vaste geblesseerden Makienok en Dessers en de mogelijke twijfelgevallen Bahebeck en Letschert, is het de vraag hoe de opstelling van Advocaat zal zijn. In het AD van vandaag wordt Strieder niet bij de afwezigen gemeld maar de Duitser deed afgelopen dinsdag ook niet mee met de oefenwedstrijd (waar hij zijn eerste minuten weer zou maken) en zal ook nog niet spelen.

Om morgen toch voor een goed resultaat te gaan zullen de mouwen eens flink opgestroopt moeten worden. Voetballend zal PSV ongetwijfeld de betere zijn, dus moet er uit een ander vaatje getapt worden. Gezien de afwezigen misschien ook een uitgelezen moment om spelers in te brengen die het vooral van bloed, zweet en tranen moeten hebben. Van der Maarel en Görtler zijn biivoorbeeld spelers die tot het gaatje gaan en het randje kunnen opzoeken. Maar of Advocaat voor de Duitser zal kiezen valt te bezien. Het vertrouwen van de oefenmeester ligt vooral bij andere spelers. Van der Maarel zou wel op een basisplaats kunnen rekenen. De verdediger kan de plek van Gavory innemen, die vermoedelijk doorschuift naar het middenveld wegens de schorsing van Emanuelson.

De wedstrijd tegen PSV begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. Volgende week speelt FC Utrecht een uitwedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap. Aanstaande maandag speelt Jong FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. De recette van deze wedstrijd komt ten goede aan Leon de Kogel, die druk bezig is met revalidatie na zijn zware ongeluk in Malta. De oud spits van FC Utrecht en Go Ahead Eagles wordt op die manier ondersteunt bij alle medische kosten die gemaakt zijn/worden.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Bergström – Janssen – Van der Maarel

Van der Streek – Van Overeem – Gustafson – Gavory

Bahebeck – Kerk