Odysseus Velanas verhuurd aan Helmond Sport

Middenvelder (20) sluit per direct aan bij Brabantse Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

Middenvelder Odysseus Velanas speelt de rest van het seizoen voor Helmond Sport. FC Utrecht verhuurt de 20-jarige jeugdinternational uit Zeist aan de Keuken Kampioen Divisie-ploeg die wordt getraind door Utrechter Robby Alflen.

Velanas speelde in de jeugd voor vv Jonathan uit Zeist en FC Utrecht. De jeugdinternational, die uitkwam voor Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19, maakte op 20 augustus 2017 zijn debuut in de Eredivisie. Dit seizoen maakte Velanas op het hoogste niveau nog geen speelminuten, maar kwam hij wel in dertien Keuken Kampioen Divisie-duels in actie met Jong FC Utrecht.

“Het is voor Odysseus van belang dat hij in deze fase van zijn loopbaan gaat ervaren hoe het is om in een eerste elftal te spelen. Vanwege de enorme concurrentie op het middenveld in Utrecht, is het voor hem op dit moment goed aan te sluiten bij Helmond Sport”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Daar krijgt hij te maken met een andere dynamiek dan in Utrecht. We hebben er het volste vertrouwen in dat Odysseus een succesvolle tweede seizoenshelft gaat beleven bij Helmond Sport.”

Bron: FC Utrecht.nl