John van den Brom tekent voor drie jaar

John van den Brom is met ingang van het voetbalseizoen 2019/2020 de trainer/coach van FC Utrecht. De 52-jarige oefenmeester uit Amersfoort heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Eredivisionist uit Utrecht.

Voormalig Nederlands international Van den Brom speelde meer dan 400 wedstrijden als prof, voor respectievelijk Vitesse, Ajax, Istanbulspor (Turkije) en De Graafschap. Als trainer/coach debuteerde hij in het betaalde voetbal in seizoen 2007/2008. AGOVV Apeldoorn verwerd onder leiding van Van den Brom in drie jaar tijd van een staartploeg tot een subtopper.

Met Van den Brom als oefenmeester beleefde in het seizoen 2010/2011 ADO Den Haag haar beste seizoen in een tijdsbestek van 35 jaar. De Hagenaars plaatsten zich voor Europees voetbal. In de jaargang 2011/2012 stond Van den Brom als trainer voor de groep van Vitesse; de club waarvoor hij jarenlang als speler was uitgekomen. De Arnhemmers plaatsten zich die jaargang via de play-offs voor Europees voetbal.

Wat volgde voor Van den Brom, was een stap naar de Belgische topclub RSC Anderlecht. Met paars-wit won Van den Brom twee keer de Belgische Supercup en vierde hij in 2013 het winnen van de landstitel, hetgeen plaatsing voor de Champions League betekende.

In 2014 keerde Van den Brom terug in de Eredivisie, bij AZ. Van de vier volledige seizoenen die hij daar tot nu toe afwerkte, eindigden er drie met het behalen van een Europees ticket. Alleen in het seizoen 2016/2017 greep Alkmaar Zaanstreek onder leiding van Van den Brom naast Europees voetbal, nadat het in de finale van de play-offs van FC Utrecht verloor.

“We zijn erg verheugd met de aanstaande komst van John van den Brom naar FC Utrecht. In de persoon van John halen we een winnaar in huis, met ervaring in binnen- en buitenland. Iemand die overal waar hij heeft gewerkt als oefenmeester voor sportieve successen heeft gezorgd met een aanvallende speelwijze”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “John is erg ambitieus en omarmt de langetermijnvisie van FC Utrecht. Hij heeft bewezen naast teams ook individuele spelers te kunnen ontwikkelen en verbeteren. John komt uit de provincie Utrecht en staat er bekend om oog te hebben voor spelers uit de eigen opleiding, hetgeen we bij FC Utrecht erg belangrijk vinden.”

“De voorbije periode heb ik uitvoerig met de club gesproken. Die gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik een helder beeld heb van de huidige stand van zaken en de ambities”, vertelt John van den Brom. “Ik zie FC Utrecht als een club met enorm veel potentie en geloof in de visie zoals die door de club de voorbije jaren is neergezet en uitgedragen. Ik zie kansen om met FC Utrecht volgende stappen te maken en vind dat er een goede selectie staat, met daarin veel spelers met langdurige contracten. Dat vormt een goede, stabiele basis om in te stappen. Ik kijk ernaar uit samen met de club de ambities te realiseren en samen successen te hebben.”

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “John van den Brom tekent voor drie jaar

  1. Kruys schijnt sowieso assistent te worden en vd Brom mag nog een eigen assistent meenemen las ik ergens. Ik maak mij wel wat zorgen over dit seizoen, Advocaat staat nummer 1 op de lijst om naar Feyenoord te gaan. Ik vraag mij af en hoeverre deze toch wat labiele spelersgroep hiermee om zal gaan.

  2. Ben er jammer genoeg van overtuigd dat al deze wetenschap zal doorwerken in de spelersgroep die nou niet uitblinkt in vastberadenheid. Kan ook niet zeggen dat er in mijn ogen sprake is van een team. op papier is er leuk ingekocht dit seizoen als het gaat om de namen maar lang niet iedere aankoop is een succes door overmacht Dessers, Mahienkok. Maar ook Tannane, onbegrijpelijk dat hij zoveel speel minuten krijgt en Gustafson, loopt er vaak genoeg bij alsof hij geen zin heeft vallen ontzettend tegen.
    bij bahabeck is het iedere keer afwachten of die fit is. Op het middenveld vrijwel geen sprake van creativiteit waardoor er voorin nauwelijks bespeelbare ballen komen. Vd. Brom zal ongetwijfeld aangedrongen hebben op versterkingen. De uitspraken van Zuidam zijn gewoon gezwets voor de bühne.

Comments are closed.