post

Jong Utrecht loopt zich stuk op RKC Waalwijk

Een avondje ‘net niet’. Vanavond was het er zo één. Jong Utrecht trad op Zoudenbalch aan tegen RKC Waalwijk en liep zonder punten weer het veld af: 1-2.
 
Een wedstrijd waarin een bekende aan de verkeerde kant van het veld stond: Sylla Sow kwam terug in Utrecht en liet dat helaas met zijn voeten zien. Maar eerst beginnen met de wedstrijd. RKC is sterker en krijgt al na 8 minuten een uitgelezen mogelijkheid: een makkelijk gegeven penalty wordt door Emil Hansson net naast Fabian de Keijzer in het doel geschoten. Als de al genoemde Sylla Sow een niet te missen kans… niet mist, staat het na 16 minuten al 0-2.
 
Is Jong Utrecht dan zo slecht? Zeker niet, maar zoals wel vaker is er het één en ander aan te merken op de afwerking. Jong Utrecht laat eindelijk wél zien te kunnen vechten en doet dat ook zeker.
 
Als na ongeveer een minuut in de tweede helft een mooie aanval wordt afgerond door Sylian Mokono, gaat het thuispubliek er goed voor zitten. Wat volgt is een hard vechtend Utrecht. Niet altijd even gepolijst, wel met passie. Helaas is scheidsrechter Luca Cantineau als enige van mening dat Jonas Arweiler niet onderuit wordt gehaald in de 16 meter, waardoor de zeer verdiende strafschop niet wordt gegeven.
 
Jong Utrecht wordt volwassener, spelers vechten voor de bal. Als dit doorgezet wordt, zijn er vrijdag bij het zwalkende NEC kansen. Het wordt tijd dat deze gegrepen worden.
 
Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk 1-2 (0-2)
8. Emil Hansson (strafschop) 0-1
16. Sylla Sow 0-2
47. Sylian Mokono 1-2
 
Gele kaarten: Christopher Mamengi, Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht), Juriën Gaari, Melle Meulensteen (RKC Waalwijk).
 
Toeschouwers: 375.
 
Scheidsrechter: Luca Cantineau.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (85. Redouan El Yaakoubi), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (72. Junior van der Velden), Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Dragos Albu, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Keelan Lebon (76. Tashreeq Matthews).
 
Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Paul Quasten; Daan Rienstra, Anas Tahiri, Stijn Spierings (67. Nikki Baggerman); Darren Maatsen, Sylla Sow (71. Roland Bergkamp), Emil Hansson (87. Ezra Walian).
Foto: fcutrecht.nl

One thought on “Jong Utrecht loopt zich stuk op RKC Waalwijk

  1. Mag toch hopen dat het contract van deze trainer langdurig wordt verlengd als je kijkt naar de behaalde resultaten het afgelopen 1 1/2 seizoen. Volgens een aantal kenners is het allemaal ontzettend leerzaam als het gaat om de weerbaarheid en werkt dat handjevol toeschouwers ontzettend inspirerend.wat een onzin zeker als je van te voren weet dat je gaat verliezen. Had gewoon een klasse lager gaan spelen, dan hadden ze in ieder geval geleerd wat winnen is.

Comments are closed.