FC Utrecht – Willem II 0-1 (0-0)

FC Utrecht heeft aan de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2019 geen punten overgehouden. In Stadion Galgenwaard werd de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat geklopt door Willem II: 0-1.

De bal komt voor de voeten van Sean Klaiber. Nog één uiterste poging. Nog één laatste push. Maar nee. Wéér valt het leer niet daar waar het wat de FC Utrecht-supporters betreft moet vallen. Andermaal is sluitpost Timon Wellenreuther van Willem II de lachende laatste.

Het lukt niet
Want wat FC Utrecht ook doet deze middag tegen de Tricolores, de uitkomst is steeds dezelfde: het lukt niet. Ballen gaan over, naast, voorlangs, of eindigen in de handen van Wellenreuther. Zonder dat daar trouwens oogstrelend mooi voetbal aan voorafgaat, want daarvan is geen sprake. Het treffen tussen FC Utrecht – Willem II gaat bepaald niet de boeken in als één van de mooiste partijen van het seizoen.

Toch flink wat kansen
En toch zijn er dus kansen. Kopballen van Urby Emanuelson, een joekel van een mogelijkheid voor Jean-Christophe Bahebeck, schietkansen voor Klaiber, Simon Gustafson en de ingevallen Sander van de Streek. Een vrije trap van Timo Letschert waar de Tilburgse goalie nog flink wat moeite mee heeft; ook dat.

Crowley rost raak
Willem II krijgt minder mogelijkheden, maar gaat met de opportuniteiten die zich voordoen een stuk zorgvuldiger om. De tweede helft is nog maar net aan de gang, of de bal valt voor de voeten van Daniel Crowley. De Engelsman denkt niet na, maar schiet gewoon. Hard, hoog, raak: 0-1.

Tevergeefs
Vanaf dat moment jaagt FC Utrecht op de gelijkmaker. Mede naar voren gestuwd door de invallers Van de Streek, Othmane Boussaid en Nick Venema zorgt het voor druk op de Tilburgse goal. Maar verder komen de Domstedelingen deze dag niet.

Volgende halte: Zwolle
De volgende partij op de agenda van de Utrechters: PEC Zwolle-uit. Zondag gaan de manschappen van Advocaat op bezoek bij het team van Jaap Stam, dat na de winterstop achtereenvolgens Feyenoord (3-1) en Heracles Almelo (0-2) versloeg.

FC Utrecht – Willem II 0-1 (0-0)
46. Daniel Crowley 0-1

Gele kaarten: Daniel Crowley, Timon Wellenreuther (Willem II).

Toeschouwers: 17.256.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Riechedly Bazoer (46. Sander van de Streek), Joris van Overeem, Simon Gustafson; Oussama Tannane, Jean-Christophe Bahebeck (64. Nick Venema), Urby Emanuelson (65. Othmane Boussaid).

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Jordens Peters, Thomas Meissner, Freek Heerkens; Pol Llonch, Renato Tapia, Daniel Crowley (80. Vurnon Anita), Damil Dankerlui (80. Aras Özbiliz); Evangelos Pavlidis (60. Alexander Isak), Marios Vrousai

Bron: fcutrecht.nl

6 thoughts on “FC Utrecht – Willem II 0-1 (0-0)

  1. Als je naar het stadion loopt kom je ook langs wat amateur velden, nou ik kan je vertellen daar lag het tempo hoger dan bij Utrecht. Het was werkelijk afgrijselijk om te zien. Niets ging in 1 keer, nee aannemen en lopen met de bal of balverlies. Volgens mij moeten Gustafson en Tannane eerst iets breken voordat ze gewisseld worden. Er is een totaal gebrek aan creativiteit om mensen eens vrij voor de goal te zetten of een goede aanval te laten zien. En dan zegt Janssen nog dat dit soort wedstrijden er weleens tussen zitten. Nou beste Willem deze wedstrijd staat niet op zichzelf, als je de laatste 3 wedstrijden hebt gezien. En dan die irritatie van een aantal spelers naar het publiek. Hou je gewoon bezig met de wedstrijd en ga eens presteren, want in deze vorm is Europees voetbal lang geen zekerheidje. Wat alle reacties op Kramer betreft, gun deze jongen een nieuwe kans of geldt voor hem, eens een dief altijd een dief. De beste manier om iedereen de mond te snoeren is om te gaan scoren !!!

  2. Ter aanvulling vd.Brom gaat voor 3 jaar tekenen dus in ieder geval aan de lange termijn gedacht,
    Volgende week trouwens naar PEC Zwolle, door Jaap stam nieuw leven geblazen, ga er maar aanstaan.

  3. Al had dit duel nog drie dagen geduurd, dan nog had FC Utrecht niet gescoord. Wat een dramatisch veldspel…. En zie het uitduel tegen AZ: het zit best diep. Ik ben benieuwd naar de oplossing uit de hoge hoed van Dick.

  4. Ik gaf gisteren de voorkeur aan de klassieker en heb dus alleen de samentvatting gezien. Wat mij zeer bevreemde is dat aanwinst Bazoer al na 45 minuten, om tactische redenen, werd gewisseld terwijl onze vrienden Gustafsson en Tannane al weken opzichtig mogen falen zonder dat dat consequenties heeft. Het is zonde dat Willem 2 gisteren met 3 punten naar huis ging. Advocaat gold vanaf zijn aanstelling als redder in de nood, maar het lijkt erop dat deze spelersgroep afglijdt naar het niveau toen Jean Paul de Jong nog trainer was. Dat geeft te denken.

  5. Vervelender vind ik het feit dat Bazoer in de media direct aangeeft boos te zijn omdat hij in de rust werd gewisseld. Of hij gelijk heeft of niet maar zoiets bespreek je eerst intern met de trainer. Laat hij liever Utrecht dankbaar zijn dat hij van hen weer de gelegenheid krijgt om aan voetballen toe te komen en als hij echt laat zien wat hij kan worden dat vanzelf hele wedstrijden. Wel vreemd dat hij schijnbaar wel bijna wedstrijd fit is en bij andere spelers dit weken duurt.

  6. Off topic: Ik ben benieuwd hoe het met de focus van Dickie Advocaat zit in de rest van het seizoen nu zijn naam nadrukkelijk genoemd wordt als nieuwe trainer van Feyenoord.

Comments are closed.