post

Voorbeschouwing FC Utrecht – Willem II

Ondanks dat FC Utrecht tot nu toe een hele rustige wintertransferwindow kent, wist de club al wel twee keer te verrassen. Eerst werd Bazoer binnengehengeld, en afgelopen week dook bijna uit het niets spits Michiel Kramer op. De in Rotterdam geboren spits heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van afwijkend gedrag, maar hij was ook duidelijk. Na zijn aftocht bij Sparta vorig seizoen heeft hij iets goed te maken richting Dick Advocaat.

Kramer zal tegen Willem II nog niet in de basis staan. Als we op de uitspraken van Dick Advocaat af mogen gaan, dan is er tegen Willem II wel een basisplaats ingeruimd voor Riechedly Bazoer. De vraag is ten koste van wie dat dan gaat. Advocaat zou een middenvelder kunnen slachtofferen, maar zou ook kunnen omschakelen naar een 4-4-2-systeem. En aangezien de laatste trainingen besloten waren, is er in ieder geval genoeg om te speculeren. De verwachting die het meest werd genoemd, is dat Bazoer de positie van Gustafson overneemt. En in de aanval lijkt Advocaat voor meer bewegelijkheid te willen gaan waardoor de kans op de eerste basisplaats van Jean-Christophe Bahebeck groot is. Dit gaat dan weer ten kosten van Nick Venema. Het talent uit Austerlitz zal dan, net als Michiel Kramer, als breekijzer kunnen dienen. Kramer zit naar verwachting wel bij de wedstrijdselectie.
Tevens keert aanvoerder Willem Janssen weer terug na een schorsing. Dit zal ten koste gaan van Emiel Bergström.

Door de overwinning op NAC en de overwinning in het bekertoernooi komen de Tilburgers met vertrouwen naar De Galgenwaard. Voor FC Utrecht geldt dat het vorige week op een kinderlijke wijze plek 4 verspeelde. Doordat VVV Venlo en Heracles Almelo zaterdagavond allebei verloren, is plek 6 ook na dit weekeinde gegarandeerd. Maar om aansluiting te behouden met Vitesse en AZ is een overwinning broodnodig.

Voorafgaand aan het duel, waarvoor scheidsrechter Joey Kooij om 14:30 uur het startsignaal geeft, zal Sean Klaiber kort worden gehuldigd. De Nieuwegeiner speelde tegen AZ zijn 100e officiële wedstrijd voor FC Utrecht. Wij verwachten een basisplaats voor Klaiber, en de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory
Van Overeem – Emanuelson
Bazoer
Kerk – Bahebeck – Tannane

Foto: FCUPhoto