post

Gebrek aan scorend vermogen breekt Jong Utrecht op

Op een goedgevuld Zoudenbalch heeft Jong Utrecht zichzelf vandaan geen dienst bewezen. Tegen de beloften van AZ werd vandaag met 1-3 verloren.
 
De wedstrijd begint niet goed voor de Domstedelingen: AZ is duidelijk de baas op het middenveld. De bezoekers lijken meer te willen winnen, maar laten dat niet voorin zien: veel kansen zijn er niet. Jong Utrecht heeft eigenlijk geen kansen, maar wel Odysseus Velana, die na 13 minuten scoort. Tegen de verhoudingen in. Het had zelfs nog 2-0 of wellicht 3-0 moeten worden in de eerste helft, maar geweldige kansen zijn niet besteed aan de Utrechters. Het uitvallen van de doelpuntenmaker na een halfuur helpt niet, Rick Mulder is zijn vervanger.
 
Toch wordt met 1-0 gerust. In de tweede helft lijkt AZ te begrijpen wat Utrecht fout doet. Ze zijn duidelijk de betere en na 6 minuten wordt gelijk gemaakt. Utrecht lijkt een beetje wakker te worden, maar blijft problemen voor hebben. De Alkmaarders niet: na 72 minuten staat het 1-2. Uiteindelijk wordt het nog 1-3, maar duidelijk is dat aanvallend vermogen vandaag gemist werd.
 
Vrijdag een zeer moeilijke uitwedstrijd, als FC Twente – Jong FC Utrecht op het programma staat.
 
Jong FC Utrecht – Jong AZ 1-3 (1-0)
13. Odysseus Velanas 1-0
51. Mo Taabouni 1-1
72. Ondrej Mihálik 1-2
80. Jelle Duin 1-3
 
Gele kaarten: Kenzo Goudmijn, Mees Hoedemakers (Jong AZ).
 
Toeschouwers: 629.
 
Scheidsrechter: Edgar Bijl.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama, Odysseus Velanas (33. Rick Mulder); Redouan El Yaakoubi (69. Mohamed Mallahi), Jonas Arweiler, Mehdi Lehaire (79. Junior van der Velden).
 
Opstelling Jong AZ:
Jasper Schendelaar; Joeri Church, Henri Weigelt, Léon Bergsma, Joris Kramer; Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn (75. Mauro Savastano), Mees Hoedemakers; Jelle Duin, Ondrej Mihálik, Mo Taabouni (86. Mees Kaandorp).

2 thoughts on “Gebrek aan scorend vermogen breekt Jong Utrecht op

  1. Weer een hoop ervaring opgedaan, voor de twaalfde keer verloren van een andere laagvlieger, meeste tegengoals tw. 45, trekken de lijn van vorig jaar probleemloos door. Had toch gewoon een klasse lager gaan voetballen. Onder 19 trouwens ook niet in de kampioens poule

  2. Dan hoor ik de trainer zeggen dat er een gebrek is aan scorend vermogen. Zou eerst maar eens achterin beginnen, team heeft de meeste tegentreffers van alle ploegen in de KKD. Dus eerst maar eens de verdediging op orde brengen beste trainer

Comments are closed.