Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax

De laatste speelronde voor de winterstop zal voor FC Utrecht in een uitverkochte Galgenwaard zijn. Tegenstander is Ajax, en de Amsterdammers, met oude bekende Erik ten Hag als hoofdcoach, draaien erg goed.
Daarom zal de ploeg van Dick Advocaat vandaag uit een ander vaatje dienen te tappen dan afgelopen donderdag. De kleine nederlaag in De Kuip verbloemde feitelijk dat FC Utrecht een groot deel van dat duel weinig tot niets had in te brengen. FC Utrecht zal vandaag feller moeten zijn, en beter met de omschakelingen omgaan. Daarnaast is compact staan een vereiste om voor Ajax de ruimte om te voetballen zo veel mogelijk te beperken.

Bij FC Utrecht ontbreken de langdurig geblesseerden Simon Makienok en Rico Strieder. Verder lijken er sinds Feyenoord-uit geen nieuwe blessures te zijn. En daarmee kan Dick Advocaat kiezen. Desondanks lijkt hij niet al te veel te gaan wijzigen aan zijn basisopstelling, al was het ontbreken van diepte in de spits ook in Rotterdam weer zichtbaar. Dit verminderde toen Jean-Christophe Bahebeck zijn entree maakte. De Fransman kan vandaag wel eens de verrassing in de opstelling zijn, en de positie van Sander van de Streek overnemen. Een andere mogelijke wijziging kan de terugkeer van Mark van der Maarel zijn. De routinier speelde vorig seizoen goed als linksback tegen Ajax. Doordat de Amsterdammers graag met buitenspelers spelen die naar binnen trekken, is dit voor de rechtsbenige Van der Maarel mogelijk een voordeel op die positie.

Zoals eerder al genoemd in de Galgenwaard vandaag uitverkocht, en er is geen sprake meer van drooglegging. Ook het uitvak is uitverkocht. Laten we hopen dat daarmee alle ingrediënten aanwezig zijn voor een mooie voetbalmiddag. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler uit Hooglanderveen. En wij vermoeden dat FC Utrecht aantreedt in de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory
Van Overeem – Gustafson – Emanuelson
Kerk – Bahebeck – Tannane