post

Jong Utrecht met nederlaag de winterstop in

Je hebt soms van die wedstrijden, waarbij je van de eerste tot de laatste minuut vol met spanning zit, met kansen over en weer. Dan heb je wedstrijden zoals die van vanavond, tussen Helmond Sport en Jong FC Utrecht. De waarschijnlijk slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe leidde dan ook tot een verdiende nederlaag. De einstand: 2-0.
 
Vanaf het eerste moment van de wedstrijd zit het er niet in. Na vorige week nog een mooie 4-1 overwinning geboekt te hebben, verwacht je tegen de nummer 17 toch wat meer. Helaas, Helmond Sport heeft de Domstedelingen onder controle.
 
Het doelpunt in de eerste helft, in de laatste seconden van de eerste helft, is wat dat betreft een duidelijk voorbeeld. Ineens is de organisatie achterin compleet verdwenen en de rust wordt dan ook met een kater opgezocht.
 
Je verwacht in de tweede helft een welwillend Utrecht op het veld, maar het is de thuisploeg die meteen vol druk zet. Vier minuten later staat het 2-0.
 
Er zijn nog wel wat kansjes van de Domstedelingen, maar ze gaan ver over doel of recht op de keeper af. De Braakbewoners winnen terecht.
 
Nu: winterstop, Daarna, op 5 januari een oefenwedstrijd tegen Jong Sparta. Op 13 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.
 
Helmond Sport – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
45+1. Joeri Poelmans 1-0
49. Joeri Poelmans 2-0
 
Gele kaarten: Maiky Fecunda, Bodi Brusselers (Helmond Sport), Junior van der Velden, Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 1.279.
 
Scheidsrechter: Christian Mulder.
 
Opstelling Helmond Sport:
Stijn van Gassel; Maiky Fecunda, Dylan de Braal, Nick de Louw, Ron Janzen; Tibeau Swinnen, Dean Koolhof, Koen Wesdorp (59. Bodi Brusselers); Joeri Poelmans, Richelor Sprangers (73. Jordan van der Gaag), Diego Snepvangers (83. Furhgill Zeldenrust).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Junior van der Velden, Christopher Mamengi (53. Ruben Hoogenhout), Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama (77. Mehdi Lehaire), Dragos Albu (66. Rick Mulder); Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Sylla Sow.
Foto: John de Weerdt