post

Feyenoord – FC Utrecht 1-0 (1-0)

Het bordje van de vierde official gaat de lucht in. Een groene 4 is te zien. Nog 240 tellen heeft FC Utrecht om de hoop op het veroveren van de TOTO KNVB Beker in het seizoen 2018/2019 levend te houden. Nog 240 seconden om wat te doen aan die 1-0 achterstand in De Kuip, waar Feyenoord in de 90 minuten die achter de rug zijn maar weinig kansen heeft weggegeven.

Drie kansen in de blessuretijd
In de laatste vier minuten van de bekerpartij krijgt de ploeg uit de Domstad nog drie aardige kansen. Twee daarvan zijn er voor Nick Venema. De invaller komt bij de eerste mogelijkheid niet tot een schot en krijgt bij kans nummer twee de bal net niet helemaal lekker op z’n hoofd: naast. Vanuit een hoekschop is er ook nog een grote kopkans voor Timo Letschert. Die bal gaat recht op de hoek af, maar strandt op de doellijn. Daar staat Jens Toornstra goed opgesteld. De oud-speler van FC Utrecht kopt de bal weg. Gevaar geweken.

Steeds nét niet
Op wat plaagstootjes na, zoals enkele schoten in de korte hoek van invaller Jean-Christophe Bahebeck, lukt het FC Utrecht niet Feyenoord pijn te doen in een gure Kuip. De Utrechters proberen het wel, maar of het nu acties zijn van Gyrano Kerk of Oussama Tannane, of pogingen van Sander van de Streek en Urby Emanuelson; goed vallen doet de bal steeds niet.

Drukke avond voor Jensen
Aan de andere kant van het veld, in de buurt van doelman David Jensen, is het van meet af aan een stuk drukker. Het is mede aan de Deense goalie van FC Utrecht te danken dat het nog lang spannend blijft in Rotterdam. Jensen houdt zijn team met enkele prachtige reflexen en sierlijke saves op de been. Drie keer kan Jensen er niet bij. Twee keer ziet de sluitpost dan tot zijn grote vreugde dat hij bijval krijgt van het aluminium; een schot van Sam Larsson eindigt op de lat en invaller Luis Sinisterra jaagt de bal tegen de paal. Maar een inzet van Tonny Vilhena is de Deen te machtig. Na een klein half uur spelen kopt de international van dichtbij tegen de Deen, die in tweede instantie wordt gepasseerd: 1-0.

Drie extra aanvallers
Omdat de marge van één treffer ondanks een flink aantal kansen van Feyenoord maar op het bord blijft staan, blijven de Domstedelingen hoop en zicht houden op een goed resultaat. Maar het inbrengen van drie aanvallers als invaller ten spijt – naast Bahebeck en Venema komt ook Lukas Görtler in de ploeg – worden de 1200 meegereisde Utrechtse supporters niet getrakteerd op een doelpunt; laat staan een goed bekerresultaat. Feyenoord bekert verder, FC Utrecht ligt eruit.

Zondag: Ajax-thuis in uitverkocht Stadion Galgenwaard
Al direct moet bij FC Utrecht de knop om. De blik? Die zal meteen worden gericht op de wedstrijd van aanstaande zondag. Die dag spelen de Domstedelingen in een uitverkocht Stadion Galgenwaard tegen Ajax. De inzet die dag: drie Eredivisiepunten.

Feyenoord – FC Utrecht 1-0 (1-0)
27. Tonny Vilhena 1-0

Gele kaarten: Tonny Vilhena (Feyenoord), Willem Janssen, Oussama Tannane (FC Utrecht).

Toeschouwers: 35.000.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk; Jordy Clasie (66. Renato Tapia), Tonny Vilhena, Jens Toornstra; Steven Berghuis (46. Luis Sinisterra), Robin van Persie (82. Nicolai Jørgensen), Sam Larsson.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson (71. Nick Venema), Sander van de Streek (58. Jean-Christophe Bahebeck); Gyrano Kerk (78. Lukas Görtler), Oussama Tannane

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “Feyenoord – FC Utrecht 1-0 (1-0)

  1. Is wel duidelijk de ene tegenstander is de andere niet. Jammer dat Utrecht pas de laatste 5 minuten deed waar het best goed in is en dat is voetballen. Had het idee dat er een aantal spelers liepen die niet overtuigd waren van een goed resultaat. Daarnaast waren er een aantal de waarschijnlijk niet wisten in welke shirts hun medespelers liepen, vooral Tannane maakte het wel erg bont met al zijn balverlies en mislukte acties. Venema had ook deze wedstrijd kunnen beslissen. Zondag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt anders is men kansloos
    Dat Ajax ook veel moeite had zegt niets, daar speelde slechts 3 basisspelers mee.

  2. Zou iedereen aanraden het intervieuw van Letschert te beluisteren op RTV Utrecht. Die is duidelijk bijzonder ontevreden over een aantal medespelers, maar wil er voor de microfoon niet te veel over zeggen. Hopelijk doet hij dat vandaag of morgen wel even in de kleedkamer om iedereen op scherp te zetten tegen Ajax anders ben, zoals hij zelf al aangeeft, kansloos zondag

  3. Onbegrijpelijk slechte wedstrijd van FC Utrecht, Feyenoord had na een uur al op 4-0 moeten staan, door dat falen bij Feyenoord kreeg Utrecht zelfs nog opgelegde kansen op de gelijkmaker. Ik weet niet hoelang Tannane opzichtig mag blijven falen voordat hij de bank warm kan gaan houden. Maar er waren er meer die na 45 minuten grewisseld hadden moeten worden…

    • Tannane is een ramp die op zichzelf staat. De meeste schoten richting doel van alle eredivisiespelers en slechts één schamele keer doel geraakt. Onbegrijpelijk dat Advocaat hem laat staan. Geen teamspeler, nog steeds te dik, irritante gebaartjes. Hoop dat hij heel snel een leuk huurcontractje elders kan verdienen. Ik snap sowieso niet dat deze speler gehuurd is, weggegooid geld.

  4. Klopt thuisfluiter maar helaas mag je er maar 3 wisselen. Waar blijven al die reacties van de , voorheen, vaste supporters vinden ze het wel best net zoals een aantal spelers. Typisch Tannane trouwens, afgelopen weekend aardig, daarna weer 5 wedstrijden niks

  5. En dat geleuter dat de wedstrijd van morgen “de wedstrijd van het jaar” is moet ook maar eens afgelopen zijn, bij winst tegen Ajax levert dat gewoon maar 3 punten op hoor. Natuurlijk heel erg knap als Utrecht wint en ook heel erg leuk voor de club en de supporters, maar dat hysterische gedoe in aanloop naar die wedstrijd heb ik nooit begrepen.

Comments are closed.