post

Zo’n avond had Jong Utrecht nog niet gezien dit seizoen

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht, een affiche van een team met 11 punten tegen een team met 11 punten. Dus een team waar best een goede kans op een goede afloop tegen is. Dat bleek: na 90 koude minuten staat een mooie 4-1 op het scorebord. Waarom een aparte avond? Niet vanwege NIck Venema. De jongeling uit Austerlitz doet wat hij bijna altijd doet: scoren. Dat daarbij het tweede doelpunt met een enorme sprint vanaf de eigen helft wordt begonnen, is wel opmerkelijk. Dat hij na 28 en 48 minuten scoort, is daarentegen al bijna standaard te noemen.

Wat dit seizoen echter nog niet gebeurd is: een overwinning met meer dan één doelpunt verschil. De vorige overwinningen waren immers 3-2 en 4-3. Die waren echter tegen andere beloftenteams (PSV en Ajax). Dus voor het eerst drie punten tegen een A-elftal. Houdt het dan op met unicums? Nee: in de 85e minuut krijgt Jong Utrecht een penalty. Die hebben we dit seizoen al eerder gehad, maar niet met goede afloop. De maker, Junior van der Velden, zal voortaan vast bovenaan de lijst met penaltynemers staan.

Tussen de Nick-Night en Junior van der Penalty nog een zeer mooi doelpunt van Jonas Arweiler en een goed uitgespeelde tegentreffer van Siebe Schets. Maar wat maakt dat tegendoelpunt uit? Drie punten blijven op Zoudenbalch, Jong Utrecht neemt steeds meer afstand van de laatste plek en het team scoort twee keer zónder Nick Venema. Dit belooft nog iets voor de rest van het seizoen, beginnend volgende week tegen Helmond Sport, dat inmiddels op de 19e plek te vinden is met 10 punten. De Domstedelingen staan twee plekken hoger, met 4 punten meer. Aanstaande vrijdag de strijd in Brabant.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 4-1 (2-0)
28. Nick Venema 1-0
48. Nick Venema 2-0
71. Jonas Arweiler 3-0
79. Siebe Schets 3-1
85. Junior van der Velden 4-1

Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Daniël Breedijk (FC Dordrecht), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Maarten Peijnenburg (FC Dordrecht), Dragos Albu (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 253
Scheidsrechter: Martin Pérez
Opstelling Jong FC Utrecht: Maarten Paes; Sylian Mokono (71. Nick Lim), Junior van der Velden, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Shayne Pattynama, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (69. Dragos Albu), Nick Venema (60. Jonas Arweiler), Sylla Sow
Opstelling FC Dordrecht: Bryan Janssen; Brandon Ormondo Ottewil, Lewis Monstma (45. Omran Haydary), Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Antonio Stankov; Thomas Kok (79. Thomas Schalekamp), Renny Smith, Thijs Timmermans; Jeremy Cijntje, Oussama Zamouri (72. Siebe Schets)

Foto: John de Weerdt