post

Gustafson voert topscorerslijst aan, Kerk stijgt met stip

Simon Gustafson was gisteren voor de vierde keer trefzeker in een eredivisiewedstrijd voor FC Utrecht. Hij verzilverde inmiddels drie keer een strafschop, en zorgde tegen NAC Breda ook nog voor een velddoelpunt.
Op de topscorerslijst staan vier spelers die dit seizoen drie keer hebben gescoord in de eredivisie: Willem Janssen, Sander van de Streek, Nick Venema en Gyrano Kerk.

En vooral Gyrano Kerk stijgt met stip op deze lijst. In de eerste 12 eredivisieduels van dit seizoen kwam hij niet tot scoren. En pas op 31 oktober jl., in het bekerduel tegen ASWH, was hij voor het eerst dit seizoen trefzeker. Nu is hij drie eredivisieduels op rij tot scoren gekomen, en dat heeft geen speler bij FC Utrecht meer gedaan na het vertrek van Sébastien Haller. Tegen clubwatcher Tim Reedijk zei Kerk over zijn minireeks het volgende: ‘Het valt gewoon allemaal op de goede plek. Alles komt eruit. En dan ga ik ook nog doelpunten maken’.

Foto: FCUPhoto