Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht

Onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf neemt FC Utrecht het morgen op tegen sc Heerveneen. De aftrap in het Abe Lenstra stadion is al om 12.15 uur. Een vroegertje dus voor de supporters die afreizen naar Heerenveen. De mannen van Advocaat gaan proberen de mooie vierde positie op de ranglijst proberen te behouden. Het gat met de tegenstander van morgen is nu vijf punten en het zou mooi zijn als dat na morgenmiddag nog steeds zo is of zelfs groter. De Friezen zijn immers met een opmars bezig en zijn met Vitesse en AZ één van de concurrenten voor de play-off plekken.

FC Utrecht is bezig met een goede reeks onder Advocaat. Het verloor slechts één van de laatste negen wedstrijden. Vorige week was daar de ruime zege op het toen nog vierde plek staande Heracles Almelo. Met drie zware wedstrijden op het programma moet dat de spelers veel vertrouwen geven. Waar Advocaat vorige week moest puzzelen in de achterhoede, heeft hij nu weer de beschikking over Klaiber en Van der Maarel, die beiden terugkomen van een schorsing. Daarentegen is Timo Letschert een vraagteken. De centrale verdediger viel vorige week geblesseerd uit en is ook nog ziek geweest. Morgen zal duidelijk zijn of hij kan spelen.

Ook is er de mogelijke terugkeer van Guwara en Bahebeck. Vooralsnog op de bank en de trainer liet al optekenen dat een invalbeurt voor de spits misschien ook al teveel is, is het in ieder geval hoopgevend dat de Fransman er weer bij is. Doordat Nick Venema afgelopen vrijdag maximaal 60 minuten speelde, mag hij zondag reglementair ook nog minuten maken. De spits was tegen FC Dordrecht wederom trefzeker. Voor Jong FC Utrecht was hij met twee doelpunten in het met 4-1 gewonnen duel weer heel belangrijk. Voor Rico Strieder komt de wedstrijd nog te vroeg. De Duitser is wel weer gesignaleerd op het trainingsveld, maar is nog niet klaar voor een rentree. Makienok en Marsman zijn nog altijd geblesseerd.

Verwachting is dat er weinig wisselingen zijn ten opzichte van vorige week. Op rechtsachter zal Klaiber terugkeren ten koste van Bergström. Gavory, die vorige week na zijn blessure voor het eerst weer speelde, zal ongetwijfeld weer blijven staan waardoor Van der Maarel met een plek op de bank genoegen moet nemen. Na het duel tegen Heerenveen kan FC Utrecht zich opmaken voor de bekerwedstrijd uit tegen Feyenoord (donderdag) en de competitiewedstrijd thuis tegen  Ajax (zondag, uitverkocht).

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Gustafson – Van Overeem – Emanuelson

Tannane – Van der Streek – Kerk