post

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1 (3-0)

Domstedelingen verslaan Heracles Almelo in vol Stadion Galgenwaard en stijgen op Eredivisieranglijst.

FC Utrecht kwam vanmiddag (zondag) als winnaar uit de bus in de strijd om de vierde plek in de Eredivisie. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat versloeg voor de ogen van bijna 22 duizend toeschouwers directe concurrent Heracles Almelo met 3-1.

Eigenlijk zijn de meesten er nog van aan het bekomen. Van die beauty van een goal die één minuut eerder wordt gescoord. De dj heeft ‘La Cucamarcha’ nog maar net weggedraaid, of hij kan opnieuw op ‘play’ drukken. Urby Emanuelson, met zijn rechter nota bene, joekelt de bal in de bovenhoek. Keeper Janis Blaswich is kansloos, andermaal. Speelminuut twintig, doelpunt drie: 3-0 voor FC Utrecht. Kat in het bakkie, zo zou je zeggen én zou blijken.

Om in te lijsten
Amper een minuut eerder maakt Gyrano Kerk ook al zo’n doelpunt dat je het liefst zou willen inlijsten. De 2-0 is dat. Stadion Galgenwaard houdt de adem in als de rappe aanvaller de bal in de ruimte krijgt aangespeeld door Sander van de Streek. Kerk stuurt zijn directe bewaker Bart van Hintum het bos in en knalt de bal tegen de touwen. Snoeihard. Naar verluidt heeft Blaswich de bal niet eens gezien, maar alleen de suis ervan gehoord.

FC Utrecht swingt
Het is in die fase van de wedstrijd dat een swingend FC Utrecht de genadeklap uitdeelt aan een haperend Heracles Almelo. Jawel, een kwartier voor tijd doen de Heraclieden nog wel wat terug via Maximilian Rossmann, die de eretreffer maakt (3-1). Maar een Utrechtse driepunter, en daarmee de winst in de strijd tégen de ploeg uit Overijssel en óm de vierde plaats, die komt na de zinderende start in Stadion Galgenwaard geen moment meer in gevaar.

Gustafson houdt het hoofd koel
Het startschot van de Utrechtse droomstart wordt trouwens gegeven door Simon Gustafson. De Zweed mag aanleggen vanaf elf meter nadat Timo Letschert in het strafschopgebied ten val wordt gebracht. Gustafson houdt het hoofd koel en schiet de bal bekwaam in de hoek: 1-0.

Advocaat evenaart record Loffeld
De doelpuntendrang van FC Utrecht is de laatste weken welhaast niet te stuiten. De 3-1 overwinning op Heracles Almelo volgt op een 3-3 in Kralingen tegen Excelsior en een 5-0 zege op De Graafschap in Stadion Galgenwaard. Het is voor het eerst sinds 2007 dat FC Utrecht in drie opeenvolgende Eredivisieduels steeds tenminste drie keer scoort. Hoofdtrainer Dick Advocaat is de tweede trainer in de clubhistorie van FC Utrecht die zijn eerste vijf Eredivisiethuiswedstrijden weet te winnen. De enige die hem voorging, was Cees Loffeld in 1989.

Op naar Friesland!
En nu? Nu gaat het vlaggenschip van FC Utrecht toewerken naar komend weekend, naar sc Heerenveen-uit. In het Abe Lenstra Stadion wordt zondag 16 december om 12.15 uur afgetrapt. Tickets voor het duel met de Friezen zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1 (3-0)
4. Simon Gustafson (strafschop) 1-0
19. Gyrano Kerk 2-0
20. Urby Emanuelson 3-0
75. Maximilian Rossmann 3-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Mohammed Osman, Maximilian Rossmann (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 21.812.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Emil Bergström, Timo Letschert (76. Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van de Streek (62. Nick Venema); Gyrano Kerk (86. Othmane Boussaid), Oussama Tannane.

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80. Yoëll van Nieff), Bart van Hintum; Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas; Lerin Duarte (65. Jesper Drost), Adrián Dalmau (61. Vincent Vermeij), Kristoffer Peterson

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

8 thoughts on “FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1 (3-0)

 1. Mooie overwinning met 2 wereldgoals, jammer dat de tweede helft als een nachtkaars uitging. Ondanks zijn prachtige doelpunt vind ik het wonderlijk dat Kerk zo’n matige techniek heeft. Balaannames en passing zijn bij vlagen tenenkrommend slecht. Van Overeem was voor mij de man of the match en niet Emanuelson.

  • Van Overeem inderdaad ook goed, al vond ik Emanuelson in het vinden van ruimte vooral erg goed.
   Kerk heeft inderdaad een matige techniek, en is op zijn best als hij in de loop wordt aangespeeld. Zijn matige techniek compenseert hij dan met zijn snelheid en drive. Ik vind dat hij best meer vanuit die kracht mag worden gebruikt. En daarnaast blijven werken aan zijn techniek.

 2. Zojuist op de radio gehoord dat Van de Brom de nieuwe trainer zal worden van de FCU. Wanneer dit zal gebeuren zal ik dit met bloedend hart moeten accepteren. Nooit maar dan ook nooit zal ik vergeten dat hij, toen als geschorste trainer van ADO, te gast was bij de FCU en bij een doelpunt en bij winst van ADO boven bij de businesssite de polonaise ging lopen. Ook zal ik nooit vergeten dat hij in de kantine van ADO bovenop de tafel stond te dansen en volop meezong dat ze op jodenjacht gingen. Nee blij zal ik niet zijn wanneer ik van deze trainer moet zeggen dat hij de trainer is van onze FCU!

  • Wat ik mis in de trainer Van de Brom is tactisch inzicht. Hij heeft daarvoor in Arne Slot nu een sterke rechterhand, en had het daarvoor in Dennis Haar. Een type Jan Wouters zou daarom als rechterhand niet misstaan, maar gaat dat goed met het karakter van Van de Brom…. Los daarvan: ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

 3. Vraag me altijd af waarvan mensen hun oordeel laten afhangen, nu weer over vd. Brom, er zoemt 1 naam rond en hij is dan ook onmiddellijk de nieuwe trainer, Arnold mist tactisch inzicht, bij vd. Brom, op basis waarvan teek je die conclusie Arnold. Heeft de afgelopen 4 jaar prima gepresteerd met AZ, dus loopt het wel los met dat gemis van tactisch inzicht. De verklaring van hansentrees raakt kant nog wal, heeft nl. niets te maken met de trainer vd. Brom. Blij hoef je ook niet te zijn, het gaat of hij geschikt is of niet.
  De gebrekkige techniek van Kerk mag niet alleen Kerk zich aantrekken maar zeker ook de technische staf, techniek is te trainen, loopt er tussen dat dozijn trainers niet 1 die daaraan samen met Kerk aan kan werken, armoedig hoor. was gisteren wel een nuttige overwinning maar snap niet dat deze ploeg met een aantal routiniers er niet in slaagt om de wedstrijd rustig uit te spelen met een 3 – 0 voorsprong, want het had ook makkelijk 3-3 kunnen worden.

 4. Nou Kars, 3-3 zat er geen moment in, 5-1 had wel gekund als Utrecht het gaspedaal ingedrukt had gehouden. Van den Brom lijkt mij een uitstekende trainer, hij komt uit de regio en heeft heel behoorlijk gepresteerd met AZ. Ik begrijp inmiddels dat FC Utrecht naar meerdere trainers kijkt. We gaan het wel zien. Ik mis trouwens wat vaste reageerders hier. Mcmodd, Alex, Pff, waar zijn ze toch gebleven?

  • Ik heb net op de wedstrijd van gisteren commentaar gegeven en vind dat elders terug. Ik moet erg wennen aan deze nieuwe, maar wel mooie opzet. Bijvoorbeeld inloggen, vond net pas dat je ook een knop had om je eigen ww in te stellen. Vandaar dat eerdere pogingen om binnen te komen vruchteloos bleven. Nu nog uitvinden hoe ik direct per thema kan reageren.

 5. Valt mij ook op dat een aantal vaste mensen die ook altijd reageren niet meer te horen zijn, jammer. Wat de trainer betreft, we hebben nog even de tijd en er zal best een goede trainer uit de hoed komen

Comments are closed.