post

Eindhoven loopt zich stuk op Utrechtse defensie

Na afgelopen maandag de punten gedeeld te hebben met FC Den Bosch, mocht Jong Utrecht vandaag op bezoek bij een andere Brabantse ploeg: FC Eindhoven. Werd vorig jaar nog ruim verloren, dit jaar staat er een duidelijk anders beloftenelftal.
 
De eerste helft is niets bijzonders. Wat speldenprikjes heen en weer, maar echte kansen vallen er niet. Wat opvalt: Shayne Pattynama die links achterin heerst. Niet zijn positie, maar wel een plek waar bij uitblinkt.
 
Na de thee zet Eindhoven aan. Utrecht wordt steeds verder teruggedrongen, maar veel verder dan de 16 meter komen de Lichtstedelingen niet. Mocht het onverhoopt tóch gebeuren, dan staat Thijmen Nijhuis als vanouds op z’n plek. Ondertussen komen er wel kansen voor de Domstedelingen: Rick van der Meer, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Mitchell van Rooijen, brengt de Eindhovense keeper bijna in de problemen met zijn schot van ruim buiten de 16. Tien seconden voor tijd kan Mohamed Mallahi zich de held van de dag maken, maar zijn mooie uitbraak en schot op doel gaat er niet in: een verdediger van Eindhoven schiet hem zelfs nog op z’n eigen lat.
 
0-0, weer een punt erbij voor Jong FC Utrecht. Nu een week rust, volgende week vrijdag komt FC Dordrecht op bezoek op Zoudenbalch.
 
FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)
 
Gele kaarten: Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht), Augustine Loof (FC Eindhoven).
Toeschouwers: 1890.
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.
 
Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Jarno Janssen; Karim Essikal, Jay Idzes, Branco van den Boomen (54. Elton Kabangu); Alvin Daniëls, Elisha Sam (46. Samy Bourard), Marcelo Lopes.
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Mohamed Mallahi, Dragos Albu (65. Rick Mulder); Mitchell van Rooijen (18. Rick van der Meer), Jonas Arweiler (81. Dereck Darkwa), Sylla Sow.
Foto: John de Weerdt