post

Jong Utrecht houdt koploper op 1-1

Zoals wel vaker gebleken, houdt Jong Utrecht van teams die technisch spelen. Het resultaat hiervan is dat de Domstedelingen het vaak goed doen tegen teams die bovenin meedraaien. Vanavond was geen uitzondering, bij het bezoek van FC Den Bosch. Een team dat in Utrecht nog nooit heeft kunnen winnen van het beloftenelftal.
 
Utrecht begint weer sterk, als bijna elke week. Deze keer komt er nog een doelpunt uit, ook: de goed spelende Jonas Arweiler geeft Sylla Sow een niet te missen kans in de 20e minuut. Jong Utrecht kan dus ook scoren zonder Nick Venema.
 
Utrecht zet door, krijgt een paar kansen, maar dat is wel het belangrijkste van de eerste helft. Den Bosch zet er het eerste halfuur weinig tot niets tegenover. De laatste 15 minuten van de eerste helft worden de bezoekers wel sterker, maar tot doelpunten komt het niet.
 
De Bossche trainer grijpt in tijdens de rust en zet twee nieuwe spelers in zijn elftal. Het heeft zeker nut; Den Bosch wordt sterker en krijgt een aantal mooie kansen. Utrecht zet daar een mooie voorzet van Jonas Arweiler tegenover, die helaas niet binnengewerkt kan worden.
 
De gemiste kansen van de Domstedelingen breken ze later duur op: een kwartier voor tijd wordt het gelijk. Daarna kansen van beide kanten, maar er gebeurt niets meer in het doel, mede dankzij de zeer goed debuterende Utrechtse keeper Fabian de Keijzer. 1-1 tegen de koploper na vanavond: Utrecht mag er trots op zijn.
 
Jong FC Utrecht – FC Den Bosch 1-1 (1-0)
20. Sylla Sow 1-0
75. Rauno Sappinen 1-1
 
Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 842.
 
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (76. Mehdi Lehaire), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama (82. Junior van der Velden), Odysseus Velanas; Mitchell van Rooijen, Jonas Arweiler (69. Mohamed Mallahi), Sylla Sow.
 
Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Nicolás Romat (70. Jort van de Sande), Leo Väisänen, Sam Kersten, Amine Khammas; Danny Holla (46. Luuk Brouwers), Julián Marchioni (46. Oussama Bouyaghlafen), Danny Verbeek; Sven Blummel, Rauno Sappinen, Stefano Beltrame.
Foto: John de Weerdt

One thought on “Jong Utrecht houdt koploper op 1-1

Comments are closed.