post

Voorbeschouwing FC Utrecht – De Graafschap

De interlandbreak is voorbij en voor FC Utrecht staat nu het duel tegen De Graafschap op het programma. Aan de laatste ontmoeting met de Superboeren zijn de herinneringen niet fijn (0-2, enige dagen voor de bekerfinale). En voor nu heeft FC Utrecht wat recht te zetten na de recente 2-1 nederlaag tegen Vitesse.

Duidelijk is dat Dick Advocaat enerzijds nog niet weet wat zijn ideale formatie is. Anderzijds heeft hij ook aangegeven in ieder geval tot de winterstop zo veel mogelijk te willen blijven spelen met de spelers die hij de afgelopen periode in de basis heeft gehad. De spitspositie is daarbij wel de jojo. Gezien de tweede helft van de recente oefenwedstrijd tegen Waasland Beveren lijkt Advocaat nu toch terug te grijpen naar 4-4-2 met een basisplaats voor Sander van de Streek. In dat oefenduel liep, volgens de berichten van FC Utrecht op twitter, de linkerkant met Gavory en Tannane lekker. Helaas is Gavory vanwege een blessure afwezig waardoor die basis niet kan starten. Omdat ook Leon Guwara afwezig is, lijkt cultheld Mark van der Maarel daarom de aangewezen linksback.

Doordat Simon Makienok wederom lang uit de running is, zijn de discussies over de spitspositie opnieuw ontstaan. Een belangrijke kandidaat werd eerder deze week impliciet door Frans van Seumeren genoemd. In citaat op meerdere internetsites verwees Van Seumeren naar de jeugdopleiding van FC Utrecht toen hij werd geconfronteerd met uitspraken van Advocaat over een nieuw te halen spits. En uit die jeugdopleiding komt Nick Venema vandaan. Hij kwam vrijdagavond een helft met Jong FC Utrecht in actie, en lijkt tegen De Graafschap bij de wedstrijdselectie te zitten. Maar als scheidsrechter Allard Lindhout om 14:30 uur voor de aftrap fluit, dan verwachten wij de volgende opstelling:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Van der Maarel

Van Overeem – Gustafson – Van de Streek – Emanuelson

Kerk – Tannane

Foto: FCUPhoto