post

FC Utrecht – De Graafschap 5-0 (3-0)

FC Utrecht maakte vanmiddag (zondag) korte metten met De Graafschap. In een sfeervol Stadion Galgenwaard waren de Domstedelingen een maatje te groot voor de Superboeren. Na een oerend hard eerste kwart was het verschil gemaakt; invaller Nick Venema zorgde ervoor dat de marge in de slotfase nog met twee werd vergroot: 5-0.

Vrije trap, zo ongeveer halverwege de helft van De Graafschap. Vanaf de rechterflank. Oussama Tannanezet zichzelf achter de bal. Kijkt, meet, wikt en weegt. En speelt de bal dan op snelheid laag in de zestienmeter. Met een hakje geeft Gyrano Kerk de bal precies het extra zetje dat benodigd is. De 3-0 is een feit, en dan te bedenken dat het nog maar speelminuut 24 is. Het gros van de supporters in Stadion Galgenwaard – de 539 meegereisde Doetinchemmers uitgezonderd – neemt dan alvast een voorschot op de zege.

Oerend hard van start
De goal van Kerk is de derde in een tijdsbestek van tien minuten. Na een klein kwartier spelen is het Sander van de Streek die de Utrechtse rekening opent. Hij schat een voorzet van Sean Klaiber op waarde in en schiet prachtig raak. De bal vliegt de verre hoek in, buiten bereik van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus: 1-0. De 2-0 volgt drie minuten later al. En lijkt érg veel op de derde treffer. Met als verschil dat de bal deze keer door Tannane niet over de grond wordt gespeeld, maar hoog. Precies daar waar de bal komt, duikt Willem Janssen op. De aanvoerder kopt de 2-0 tegen de touwen. FC Utrecht gaat oerend hard van start.

Driemansdefensie staat als een huis
FC Utrecht is content met de marge en De Graafschap lijkt niet bij machte de achterhoede van de Domstedelingen te doen wankelen. Jawel, er zijn momenten waarop een beroep wordt gedaan op David Jensen. Maar de Deense sluitpost kijkt niet terug op een heel drukke middag. De driemansdefensie van de Utrechters, bestaande uit Mark van der MaarelWillem Janssen en Timo Letschert, weet in de meeste gevallen het Achterhoekse gevaar in de kiem te smoren.

Invaller Venema scoort nummer vier en vijf
Net op het moment dat De Graafschap lijkt te denken dat het bij 3-0 blijft, schakelt FC Utrecht nog een tandje bij. Hoofdtrainer Dick Advocaat brengt in de slotfase de offensief ingestelde Lukas GörtlerCyriel Dessers en Nick Venema in de ploeg en die impuls geeft de ploeg een extra prikkel, zo blijkt. Zes minuten heeft Venema er slechts voor nodig om zijn eerste treffer van de middag te maken (4-0) en in de voorlaatste minuut doet de aanvaller uit Austerlitz nog een extra duit in het zakje. Venema, die er eerder deze week nog drie maakt met Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax, maakt zijn tweede van de middag en vijfde van de week: 5-0.

Volgende halte: Kralingen
De volgende halte van dit seizoen voor FC Utrecht: Kralingen. Daar, in Rotterdam, speelt de formatie van Advocaat vrijdag tegen Excelsior. Het duel in het Van Donge & De Roo Stadion begint om 20.00 uur en voor het uitvak zijn nog kaarten verkrijgbaar. De ticketverkoop voor de volgende thuiswedstrijd is ook al in volle gang. Dat duel, met Heracles Almelo, vindt plaats op zondag 9 december en begint die dag in Stadion Galgenwaard om 12.15 uur.

FC Utrecht – De Graafschap 5-0 (3-0)
14. Sander van de Streek 1-0
17. Willem Janssen 2-0
24. Gyrano Kerk 3-0
80. Nick Venema 4-0
89. Nick Venema 5-0

Gele kaarten: Lars Nieuwpoort, Delano Burgzorg (De Graafschap).

Toeschouwers: 18.802.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenTimo LetschertWillem JanssenMark van der MaarelSean KlaiberJoris van OvereemSimon GustafsonUrby EmanuelsonSander van de Streek (77. Lukas Görtler); Gyrano Kerk (74. Cyriel Dessers), Oussama Tannane (74. Nick Venema).

Opstelling De Graafschap: 
Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Sven NieuwpoortTed van de Pavert, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima; Erik Bakker, Youssef El Jebli, Robert Klaasen (46. Daryl van Mieghem); Furdjel Narsingh (46. Frank Olijve), Fabian Serrarens (70. Delano Burgzorg)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

11 thoughts on “FC Utrecht – De Graafschap 5-0 (3-0)

  1. Eindelijk eens een duidelijke en natuurlijk verdiende overwinning op een niet alleen op papier bijzonder zwakke tegenstander. Alle commotie over het wel of niet vanaf het begin meespelen van Venema is best te begrijpen, maar laten we ook weer niet overdrijven. Zijn zaakwaarnemer vindt het nodig om ook nog wat olie op het vuur te gooien. We hebben het hier over een speler die speelt op keuken kampioen niveau, nog alles moet bewijzen en af en toe wordt gebracht door Advocaat. Daar is helemaal niets mis mee. Het enige waar deze jongen mee is gebaat is dat iedereen rond hem heen rustig blijft, hij zijn hoofd niet op hol laat brengen en hard werkt aan zijn tekortkomingen.

  2. Mooie winst, goed voor het doelsaldo en een erg mooi vierde doelpunt van Venema, net als de goal van Kerk, ook prima. Dit soort potjes zijn goed voor het zelfvertrouwen. Nu doortrekken.

  3. En daarom hoeft Advocaat in de winterstop geen extra spits te halen.
    Heb me overigens enorm zitten ergeren aan Gustafson. Stopt gewoon weer met voetballen omdat hij een vrije trap wil en zorgt daarmee bijna voor een tegengoal. En dat is niet de eerste keer. Dat diva-gedrag maar eens afstraffen met een plaatsje op de tribune. Laat Van der Streek maar lekker op 10 spelen.

    • De keuze voor Gustafson lijkt met name te komen doordat hij linksbenig is. Met de afwezigheid van Guwara en Gavory waren die dun gezaaid.

  4. Van Seumeren is duidelijk geweest in de media: Advocaat moet het doen met de spitsen die hij heeft. Nu nog alleen Dessers en Venema. Straks komt onze Franse vriend er hopelijk weer bij. Gelijk heeft hij, Advocaat is een passant en moet gewoon spelers een kans geven. De 4-0 was technisch heel knap binnengeschoten door Venema en ik geloof best dat hij zijn beperkingen heeft, maar in Jong FC Utrecht scoort hij aan de lopende band en afgelopen zondag 2 keer op het hoogste niveau. Maar onder Advocaat krijgt geen enkele spits wedstrijdritme en dat slaat eigenlijk nergens op.

  5. Als Advocaat Venema op deze manier brengt is dat prima, het niveau verschil tussen jong Utrecht en het eerste is levensgroot anders verlies je niet zo veel in de KKD. Dat de zaakwaarnemer zo hoog van de toren blaast is alleen maar lastig voor Venema en overbodig. Utrecht speelt nl. Niet iedere week tegen een vreselijk zwak de Graafschap. Deze jongen kan nog op talloze onderdelen verbeteren en is niet gebaat bij een zaakwaarnemer met zo n grote mond

Comments are closed.