post

Vechtlust Jong Utrecht niet beloond

Er wordt wel gezegd dat de beloftenelftallen in de Keuken Kampioendivisie spelen om de spelers weerbaarder te maken. Als de jongelingen van FC Utrecht na deze avond in Waalwijk niet sterker terugkomen, kan die stelling bij het grof vuil.
 
Het begint al voor de wedstrijd: tijdens de warming up wordt Redouan El Yaakoubi behandeld en hij valt uit. Zijn plek wordt ingenomen door Nick Lim. De Utrechters beginnen goed aan de wedstrijd. Kansen aan beide kanten, waarbij diezelfde Nick Lim na 16 minuten het verschil aan laat tekenen door een subtiele kopbal: 0-1. Helaas doet RKC Waalwijk ruim 10 minuten later met een heerlijk schot iets terug.
Even later wordt de situatie voor de Domstedelingen nog erger: Jeredy Hilterman valt uit met waarschijnlijk een zware blessure: onder applaus van het thuis- en uitpubliek wordt hij per brancard van het veld gedragen. Terwijl zijn vervanger Mehdi Lehaire zich aan het klaarmaken is om in te vallen maakt RKC gebruik van het overtal door de 2-1 binnen te werken.
De tweede helft is nog niet eens goed begonnen, of het is alweer 3-1. De eerste minuten na de pauze wordt Utrecht sowieso in de hoek gezet: de Waalwijkers zijn veel feller. Toch zwakt dit af en de uitploeg neemt het over. Er wordt gevochten voor elke bal, de thuisploeg komt steeds verder onder druk. Sylla Sow laat het na 69 minuten ook op het scorebord zetten, als hij de keeper uitspeelt en de 3-2 op het bord zet. Jong Utrecht speelt sterk in deze fase, zelfs de tweede gele kaart voor Junior van der Velden in de 80e minuut verandert er niets aan. Helaas lukt het niet om nog een doelpunt te maken, waardoor de punten vanavond in Waalwijk blijven.
Over een week: Roda JC op bezoek in Utrecht. Deze wedstrijd zal op Zoudenbalch gespeeld worden.
RKC Waalwijk – Jong FC Utrecht 3-2 (2-1)
16. Nick Lim 0-1
27. Hans Mulder 1-1
42. Dylan Seys 2-1
47. Kevin Vermeulen 3-1
69. Sylla Sow 3-2Gele kaart: Jari Koenraat (RKC Waalwijk).Rode kaart: 80. Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.995.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling RKC Waalwijk: 
Etiënne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Paul Quasten; Hans Mulder, Emil Hansson (67. Nikki Baggerman), Kevin Vermeulen; Dylan Seys, Darren Maatsen, Jari Koenraat (89. Anas Tahiri).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Maarten Paes; Nick Lim (74. Jonas Arweiler), Junior van der Velden, Christopher Mamengi (79. Ruben Hoogenhout), Gabriël Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman (43. Mehdi Lehaire), Sylla Sow.

Foto: Remko Kool