post

Voorbeschouwing #wilutr

De punten waren belangrijk afgelopen wedstrijd tegen AZ. Daardoor meldt FC Utrecht zich weer bij de plaatsen die er toe doen. Het spel moet echter nog wel beter. De strijdlust was echter volop aanwezig en biedt in ieder geval al wat houvast. Toch blijft het nog zoeken voor Advocaat. Ook voor de wedstrijd tegen Willem II zal hij wat aanpassingen gaan doen ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Nog steeds geen Bahebeck, Makienok, Marsman en Strieder. Laatstgenoemde zal naar verwachting aanstaande maandag weer gaan aansluiten op de training. De Duitser wordt node gemist als het bekende cement tussen de stenen. Gavory probeert deze rol zo goed mogelijk in te vullen maar de Fransman komt toch beter tot zijn recht aan de linkerkant. Tegen Willem II is het de verwachting dat hij als linksback geposteerd wordt. Leon Guwara begon dit seizoen goed maar lijkt de laatste weken wat weg te zakken. De andere drie posities in de laatste lijn zijn zekerheidjes. Janssen, Letschert en Klaiber zullen de verdediging voor David Jensen completeren.

Op het middenveld zullen Emanuelson, Gustafson en Van Overeem weer acte de précense geven. Helaas geen Van der Streek die slachtoffer is geworden van het gebrek aan spitsen in vorm en het gewijzigde spelconcept. Advocaat kiest voorlopig voor Gustafson op de ´10´ positie met Emanuelson en Van Overeem daarachter als controlerende middenvelders.  Grootste verrassing deze week op de training was de keuze voor Lucas Görtler op de spitspositie. Tannane en Kerk zullen weer geposteerd worden op de flanken. Görtler, die in zijn periode bij de club nog niet heel vaak het net heeft gevonden, kan met zijn manier van spelen wel voor de nodige onrust zorgen. Aan anderen om dan bij te sluiten en te profiteren van het sleurwerk van de Duitser.

Görtler krijgt dus de voorkeur boven Dessers (afgelopen maandag nog succesvol in een oefenwedstrijd tegen AZ) en Venema. De spits van Jong FC Utrecht speelde vrijdagavond niet mee met Jong FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk en zal daarom ongetwijfeld zondag op de bank zitten bij het eerste elftal. Als FC Utrecht in Tilburg een goed resultaat weet te halen en met de thuiswedstrijd tegen ADO voor de boeg, zou het zomaar kunnen dat ondanks de onrustige start van de competitie de club er toch op de ranglijst heel goed voor staat. Dit zou dan de rust moeten geven om ook voetbaltechnisch de nodige stappen te kunnen maken.

Scheidsrechter in Tilburg is Jochem Kamphuis. Hij zal om 14.30 fluiten voor de aftrap. Zoals al gemeld speelt FC Utrecht de volgende wedstrijd tegen ADO Den Haag. Ook die wedstrijd begint volgende week zondag om 14.30 uur. Wij verwachten deze opstelling: