post

Een paar feiten

De eigen goal van Ricardo van Rhijn was de vijfde eigen goal door een speler van AZ (67) in het voordeel van FC Utrecht. De Alkmaarders zijn daarmee koploper voor FC Utrecht als het gaat om eigen doelpuntenmakers.

Sean Klaiber heeft de assist voor deze eigen goal op zijn naam gekregen. Het was voor de rechtsback zijn eerste assist in het lopende seizoen. In zijn twee voorgaande seizoenen tekende Klaiber volgens de statistische website www.whoscored.com voor twee assists. Zijn top op dit vlak lag tot nu toe in het seizoen 2015 / 2016. Toen was Klaiber tijdens 16 optreden in de eredivisie goed voor vier assists.

De 2-1 tegen AZ was de eerste goal die FC Utrecht in dit seizoen na de 75e speelminuut scoorde. In dat zogenoemde laatste kwartier kreeg FC Utrecht dit seizoen al vijf goals tegen. Zowel tegen FC Emmen als tegen Feyenoord leidde dat tot verlies, tegen AZ leidde de goal tot de winst.