post

Schiettent Galgenwaard geopend: 1-6

Je kunt het de scheidsrechter kwalijk nemen dat hij een (eerste) gele kaart geeft aan Sylian Mokono, waarna hij later een makkelijke twee geeft aan dezelfde speler. Dat hij niet gezien heeft dat Mokono niet degene was die de overtreding maakte bij de eerste kaart.
 
Maar op dat moment staat FC Twente al met 0-2 voor in de redelijk gevulde Galgenwaard. Die 0-1 kwam uit de penalty waar Mokono geel voor kreeg, overigens. Zacht gezegd was Jong FC Utrecht niet in goede doen vanavond. Het samenspel van de afgelopen weken leek vergeten, spelers konden elkaar totaal niet vinden. Dat de Domstedelingen nog een eretreffer mochten maken, lijkt een wonder.
 
0-3 na de eerste helft, 1-6 na afloop, het zijn harde cijfers. Helaas zijn ze ook terecht. Twente laat zien wat stevig voetbal en combineren inhoudt. Utrecht niet.
 
Je hebt soms een wedstrijd die je snel wil vergeten. Vanavond was er zo één. Utrecht moet de wonden likken en doorgaan. Vrijdag weer een kans: RKC uit. Twente won vanavond terecht. Het hoeft waarschijnlijk niet eens vermeld te worden, maar die Utrechtse treffer is natuurlijk van Nick Venema.
 
Jong FC Utrecht – FC Twente 1-6 (0-3)
11. Tom Boere (strafschop) 0-1
14. Javier Espinosa 0-2
41. Rafik Zekhnini 0-3
56. Javier Espinosa 0-4
62. Nick Venema 1-4
69. Jari Oosterwijk 1-5
78. Jari Oosterwijk 1-6
 
Rode kaart: 26. Sylian Mokono (Jong FC Utrecht, twee keer geel).
 
Toeschouwers: 1.577.
 
Scheidsrechter: Martin Pérez.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Rick van der Meer, Christopher Mamengi (72. Junior van der Velden), Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak (58. Jeredy Hilterman), Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (31. Redouan El Yaakoubi), Nick Venema, Othmane Boussaid.
 
Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Rafael Ramos, Cristian González, Peet Bijen, Ricardinho Da Silva; Matthew Smith (61. Jari Oosterwijk), Tim Hölscher, Javier Espinosa (73. Jelle van der Heyden); Aitor Cantalapiedra (67. Michaël Maria), Tom Boere, Rafik Zekhini.
Foto: John de Weerdt